Visa kurser.se som: Mobil

Trumpet, nybörjare

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
12 timmar
2020-02-11 18:30
3 600 SEK

Info om Trumpet, nybörjare

Trumpet - en dröm för alla jazzälskare, men användbart och unikt i många olika genrer.

Innehåll och mål
Du får lära känna instrumentet genom gehörsspel, improvisationsövningar och spel efter noter. På lektionerna varvar vi teknikövningar, melodispel och komp och har garanterat roligt tillsammans!

Upplägg
Vi spelar i grupp och anpassar nivå och takt efter gruppens behov. Du får lära känna instrumentet och dess möjligheter och snabbt komma igång med att spela. Berätta gärna vad du tycker om för musik och vad du har för drömmar kring ditt spelande. Vi träffas en gång per vecka och du får ut mer av kursen om du avsätter tid för att träna hemma mellan gångerna.

Förkunskaper
Det här är en ren nybörjarkurs, du behöver inte ha några förkunskaper. Vi anpassar nivån efter gruppens behov och det därför bra om du redan vid anmälan berättar om du spelat eller spelar något annat instrument, om du prövat trumpet tidigare, och om du kan noter.

Kursledare

Dwayne Clemons kommer ursprungligen från USA, där han var elev till storheter Dizzy Gillespie, Sonny Cohn, Red Garland, James Clay, Buster Smith, Marchel Ivery, Claude Johnson bara för att nämna några. Idag är han Sverigebaserad, men turnerar ofta med bland andra Amanda Sedgwick till New York, Köpenhamn och inom Sverige. Hans egna influencer rör sig allt från  Dizzy Gillespie, Charlie Parker, Fats Navarro och Bud Powell tlll Coleman Hawkins, Lester Young, Don Byas, Freddie Webster, Duke Ellington, Count Basie, Fletcher Henderson, Louis Armstrong, Roy Eldridge med flera. Som kursledare på Medborgarskolan undervisar han helst på engelska, men förstår svenska.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Material sammanställt av läraren med utgångspunkt i gruppens behov. Du har med dig din egen trumpet.

Utvecklingsmöjligheter
När kursen går mot sitt slut kommer du att erbjudas en fortsättningskurs på lämplig nivå. Din utveckling är individuell, och påverkas av om du spelar andra instrument sedan tidigare och hur mycket tid du kan lägga på att öva.

Bra att veta
Du som går en instrumentkurs i grupp har möjlighet att boka på en extra privatlektion om 30 minuter i anslutning till kursen. Bra om du missat en gång, om du tyckt något var knepigt och vill ha lite extratid, eller om du har något eget projekt du vill ha feedback på. Lektionen bokar du genom din kursledare, pris 395 kr/gång.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Trumpet, nybörjare.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Trumpet, nybörjare!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner