Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Stockholm
24 timmar
2020-02-20 18:00
4 695 SEK

Info om Stora vinkursen

En omfattande teoretisk kurs om vinhantering. Om druvsorter, jordmåner, terroir, vinländer från hela världen och klassificeringar. Du får insyn i hur man lagrar vin, om provningsmetodik och hur du tolkar en vinetikett.

Äntligen måndag! Välkommen till en omfattande grundkurs där du under 6 tillfällen går igenom de flesta vinländer. Under lättsamma former får du med dig mycket teori runt vinets grunder, om de vanligaste druvsorterna, de stora vinländerna och provningsmetodik. Grundkursen är en omfattande teoretisk kurs om vinhantering. Om druvsorter, jordmåner, terroir, vinländer från hela världen och klassificeringar. Du får insyn i hur man lagrar vin, om provningsmetodik och hur du tolkar en vinetikett.

Upplägg
Varje lektion inleds med kort repetition av föregående lektion och med teori och presentation av nya lektionens vinländer. Vinets historia, vinproduktion, producenter och druvor. Sensorik och grundsmaker Varje tillfälle provning av 4 viner; olika färg beroede på tillfällen.

6 kurstillfällen: 20/2, 27/2, 5/3, 12/3, 19/3, 2/4.

Förkunskaper
Alla är välkomna (men du måste ha fyllt 20 år).

Kursledare
Per Sifvert är diplomerad sommelier, erfaren vinprovningsledare, vinexpert och utbildare vid Frans Schartaus Handelsinstitut.

Kursmaterial
Kompendium och vin ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Har du gått vår grundkurs och vill lära dig mer eller har en del kunskap om vin sedan tidigare och vill bygga vidare? Då är fortsättningskursen något för dig! Vi har även kurser med tema Frankrike och Italien samt en kurs om champagne. Se vårt kursprogram på hemsidan.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Stora vinkursen.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Stora vinkursen!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner