Visa kurser.se som: Mobil

Spanska magiska Mexiko en resa till kultur, mat och legender B2

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
10 timmar
2019-10-08 17:30
1 095 SEK

Info om Spanska magiska Mexiko en resa till kultur, mat och legender B2

Tacos och guacamole kan vara ord som vi associerar med mexikansk kultur men det finns mycket mer att säga om Mexiko. Mexiko är ett land med nästan 130 miljoner invånare och en unik folklore som fascinerar många, den inspirerade till exempel till bio-succén Coco.

Nuförtiden får landet också uppmärksamhet inom olika områden som litteratur, musik, gastronomi och film, där flera mexikanska regissören har vunnit Oscars för sina filmer. Frida Kahlo, Guillermo del Toro, Gael García Bernal, Octavio Paz är mexikaner som har bidragit till internationaliseringen av mexikansk kultur och som vi kommer att kommentera i kursen.

Innehåll
Kursen syftar till att presentera intressanta aspekter av mexikansk kultur och träna spanska på samma gång. Varje sammankomst fokuserar på ett tema som ger upphov till diskussion, inlärning och reflektion. I slutändan syftar kursen till att lära sig språket men även till att skapa förståelse gentemot olika kulturer.

Eftersom Mexiko har ett viktigt arv från spansk kultur, ger denna kurs också en möjlighet att diskutera och förstå dessa likheter.

Mål
  • Att upptäcka en exotisk, fascinerande kultur
  • Att diskutera dessa aspekter på ett roligt, avslappnat sätt
  • Att utveckla språkkunskaper och få självförtroende när man talar det
Upplägg
Kursen omfattar 2 x 45 min per tillfälle, vi träffas under 5 veckor.

Förkunskaper
  • Du kan förstå i stora drag radio- och TV-program om aktuella frågor
  • Du kan förstå texter som hör till vardag och arbete.
  • Du fungerar i de flesta situationer som kan uppstå vid resor i länder där språket talas.
Kursledare
Lorena Campos Moiron kommer från Mexico City där hon undervisade i 10 år som litteratur- och skrivande lärare på Universidad Iberoamericana. Lorena har kandidatexamen i kommunikationsvetenskap och en master i mordern litteratur frå Mexico City. I Sverige studerade hon kommunikation och kulturanalys på Södertörns högskola. Lorena tycker att kurserna i spanska hos Medborgarskolan är en fantastisk möjlighet att dela och förstärka kulturella band och kunskap.

Det är något speciellt med våra kursledare...! Våra kursledare har i regel språket som sitt modersmål eller har en gedigen utbildning inom sitt språk. De flesta har pedagogisk utbildning och erfarenhet av undervisning. Medborgarskolan erbjuder varje termin många givande utbildningar som underlättar ledarens pedagogiska arbete och stimulerar till personlig utveckling.

Testa dina kunskaper i spanska
Om du är osäker på vilken nivå du ska välja, kan du testa dina kunskaper på Medborgarskolan, Hagagatan 23, T- Odenplan.
Du kan välja på följande datum: on 4/9 eller ti 10/9, kl 17.00-19.30. Du kan göra din anmälan på vår hemsida. Glöm inte ange vilken tid du vill komma eller ring för bokning 010-157 63 61. På vår hemsida kan du även göra testet i spanska. Följ länken nedan.
Språktest i spanska

Kursmaterial
Ledarens eget material.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på Rabatt på kursmaterial

Bra att vetaAlla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum ca 10 dagar före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala eller ring 010-157 63 61 så hjälper vi dig.

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Spanska magiska Mexiko en resa till kultur, mat och legender B2.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Spanska magiska Mexiko en resa till kultur, mat och legender B2!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner