Inga recensioner än

Släktforskning - grundkurs

Längd
18 timmar
Pris
2 295 SEK
Nästa kurstillfälle
12 september, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
18 timmar
Pris
2 295 SEK
Nästa kurstillfälle
12 september, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Släktforskning - grundkurs

Hitta ditt ursprung!

Nyfiken på din släkts historia? Välkommen på nybörjarkurs i släktforskning! Under kursens gång utgår du från dig själv och bygger din egen antavla fem generationer bakåt i tiden.

Innehåll

Kursen vänder sig till dig som är nybörjare i släktforskning. Du får grundläggande kunskaper som behövs för att kunna släktforska. Du får lära dig var du ska leta, och hur du kan dokumentera det du hittar i form av släktträd. Du följer personer från vaggan till graven och upptäcker var de bodde, vad de arbetade med och familjebildningen genom åren.

Upplägg

På kursen får du information och redskap för att kunna släktforska. Kursen hålls på distans via vår lärplattform Learnify. Vi forskar i Riksarkivets digitala datasal SVAR, som nu är gratis att forska i.

Aktuella datum: 12/9, 19/9, 26/9, 3/10, 10/10 och 17/10 kl. 18:00-20:30

Förkunskaper

Det här är en nybörjarkurs i släktforskning, men det är viktigt att du är van att söka information digitalt.

Kursmaterial

Kompendiet Släktforskning I - Hitta dina förfäder är det kursmaterial som används, vilket är skrivet av våra släktforskningslärare. Du får också många andra referenser till källor i bokform och på internet.

Kursledare

Eva Edberg har släktforskat sedan hon gick i pension och varit kursledare hos Medborgarskolan sedan 2011. Hon har kartlagt sin och sin makes släkt och skrivit många berättelser om intressanta öden i dessa släkter. Eva har också forskat åt släktingar och vänner. Hon har en bred kunskap i området med lite mer fokus på soldatforskning och forskning runt gårdar och kartor. Hon använder även DNA i sin egen forskning.

Utvecklingsmöjligheter

Släktforskning tar tid, på en grundkurs får du hjälp att komma igång, men själva forskningen gör du på egen hand, hemma vid din dator eller på bibliotek och arkiv som tillhandahåller släktforskarprogram. När du gått en grundkurs och kommit igång med din släktforskning finns flera möjligheter att fortsätta ditt forskande. Vi erbjuder fördjupningskurser och kurser med speciellt fokus - håll utkik på vår hemsida!

Förmåner

Under den termin du är deltagare hos Medborgarskolan får du rabatt på Bokus och Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Släktforskning - grundkurs och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.