Visa kurser.se som: Mobil

Släktforskning - Emigranter

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Lidingö
9 timmar
1 295 SEK

Info om Släktforskning - Emigranter

I och med Folkhälsomyndighetens nya rekommendation i Stockholm så har vi beslutat att ta paus i vår kursverksamhet i två veckor fr.o.m. 2020-03-18. Det innebär att startdatumet på den här kursen ändras. Du som redan anmält dig eller vill anmäla dig till kursen kommer få meddelande om det nya datumet via mail.

Släktforskning - Emigranter
Fördjupning
Gå vidare med din släktforskning och börja söka emigranter. Du får information och redskap om hur du lägger upp ditt arbete och hur du kan tolka det du hittar i olika kyrkböcker och arkiv.

Innehåll och mål
Massor av uppgifter finns sparade i bland annat mantalslängder och kyrkböckernas husförhörslängder och födelse-, dop- och begravningsböcker. Det gäller att tolka materialet rätt. Idag finns det mesta på nätet, inscannat av olika aktörer.

Upplägg
På kursen får du information och redskap för att kunna gå vidare med din släktforskning och börja söka emigranter. Din kursledare går igenom hur du kan lägga upp ditt arbete, och hur du kan tolka det du hittar i olika kyrkböcker och arkiv. Om du vill kan du ta med en egen laptop, så du kan dokumentera och lättare följa med i sökningarna.

Förkunskaper
Det här är en fördjupningskurs i släktforskning, och det är viktigt att du har gått grundkurs i släktforskning eller motsvarande och dokumenterat din forskning i ett släktforskningsprogram. De måste vara van att söka information via dator.

Kursledare
Marianne Jonasson är erfaren kursledare i släktforskning, och har vidareutbildat sig inom ämnet på universitetsnivå. Hon har stor erfarenhet av emigrantforskning.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Idag görs den allra största delen av släktforskningen via webbaserade avgiftsbelagda program. De har för- och nackdelar beroende på vad man tittar efter, och hur långt man kommit i sitt sökande. På vår kurs får du rekommendationer om vilka program du kan använda dig av, men det är upp till dig att välja.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Släktforskning - Emigranter.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Släktforskning - Emigranter!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner