Skriva manus för film och TV

Längd
21 timmar
Pris
2 850 SEK
Längd
21 timmar
Pris
2 850 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Info om Skriva manus för film och TV

Du utvecklar ditt eget projekt under handledning, med målet att färdigställa ett manus (kortfilm, långfilm eller tv-serie) och börja leta regissör/producent.

Innehåll och mål
Du lär dig grundläggande berättarteknik och tankesätt och du får hjälp att strukturera ditt arbete. Du utvecklar ditt eget projekt under handledning, med målet att färdigställa ett manus (kortfilm, långfilm eller tv-serie) och börja leta regissör/producent.

Upplägg

Kursen hålls varannan vecka (med uppehåll vecka 18), och du behöver avsätta tid för att skriva mellan kurstillfällena. Under kursens gång arbetar du med en egen idé, du kan ha med dig den när du kommer, men också starta från scratch. Väljer du att göra ett kortfilmsmanus har du chans att få det klart på en termin, väljer du att ge dig in på ett större projekt får du vara beredd på att det tar mer tid. Under kurstillfällena diskuterar vi film, ser exempel, och du får och ger råd kring både dina egna och andras texter.

Förkunskaper
Kursen kräver inga förkunskaper.

Kursledare
Johan Bergman Lindfors är en erfaren kursledare och manusförfattare. Han har bland annat varit med och skrivit den danska tv-serien "Hjärtslag", pjäsen "1001 Nights - Now" i England samt den mångfaldigt prisbelönta korta spelfilmen "Möte med ondskan" (Young Critics Award på filmfestivalen i Cannes, Gold Hugo Award i Chicago och Ingmar Bergmanpriset på Guldbaggegalan 2002).

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Inga extra kostnader tillkommer för kursmaterial, men du kommer att få flera tips om böcker och digitala manusprogram som underlättar ditt skrivande.

Utvecklingsmöjligheter
Titta gärna på våra spännande skrivkurser på Medborgarskolan och Kulturama.

Bra att veta
Kursen går varannan vecka. 

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6% rabatt på Bokus och 10% rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Skriva manus för film och TV och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.