Visa kurser.se som: Mobil

Skriv en barnbok! Varannan vecka

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
18 timmar
2019-09-21 10:00
2 800 SEK

Info om Skriv en barnbok! Varannan vecka

Den här kursen är för dig som har en idé du vill utveckla i bild och text för barn. Hur får du bild och text att samverka? Berättarteknik, tilltal och praktiskt projekt.

Innehåll
Har du en idé du vill utveckla till en bilderbok eller kapitelbok för barn? Här får du arbeta med både bild och text, göra en synopsis och upptäcka hur bilddramaturgi och textflöde kan samverka i en helhet. Du får handledning i berättelsens struktur och handlingslinje, illustration och tips om hur du kan ta ditt projekt vidare.

Upplägg
Du arbetar både med litterär gestaltning och illustration. Vid varje kurstillfälle diskuterar gruppen samtligas texter, du får personlig handledning i ditt skrivande varvat med praktiska skrivövningar och genomgångar. Du får också olika praktiska övningar där du arbetar med barnboksillustration med individuell handledning och feedback. Vid ett kurstillfälle får du inblick i hur en barnboksillustratör arbetar och individuell handledning och feedback.

I gruppen får du också möjlighet att träffa likasinnade som du kan diskutera dina idéer med. I kursen ingår bland annat kreativa workshops, skisstekniker för skrivande, arbete med storyboard och bilddramaturgi samt arbete med textflöde. Kursen berör också hur du kan gå vidare med ditt arbete till ett förlag. Du behöver avsätta tid till skrivande och bildskapande mellan träffarna.

Kursen hålls på lördagar varannan vecka med start 21/9, därefter 5/10, 19/10, 9/11, 23/11 och 7/12.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs, men du behöver ha en idé till en bok du vill göra. Det kan vara något du redan försökt dig på och vill lyfta ett snäpp, men det kan räcka med en tanke, en bild du vill spinna vidare på, eller en önskan om att skriva en bok till dina barn eller barnbarn.

Kursmaterial
Inga extra kostnader för kursmaterial, men du bör ta med papper och penna. Eventuellt kommer du erbjudas att köpa en bok.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Skriv en barnbok! Varannan vecka.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Skriv en barnbok! Varannan vecka!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner