Visa kurser.se som: Mobil

Skriv dialog för film och teater - helgkurs

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
14 timmar
2019-12-07 10:00
1 390 SEK

Info om Skriv dialog för film och teater - helgkurs

Skapa levande dialog som tydliggör karaktärerna, ger information och skapar intresse.

Innehåll och upplägg
En intensiv helgkurs där vi varvar skrivande med läsning, diskussion och genomgång av etablerade tekniker för att få en dialog att lyfta. I dialogen har du, bland mycket annat, möjlighet att fördjupa karaktärsbeskrivningen, undersöka relationer och ge åskådaren information. Vi ser filmexempel, diskuterar, prövar och experimenterar.
Kursen hålls lördag och söndag 7-8/12.

Förkunskaper
Kursen kräver inga förkunskaper, du arbetar på din egen nivå. Passar utmärkt som komplement för dig som går "Skriv manus för film och TV", men fungerar också på egen hand.

Kursledare
Johan Bergman Lindfors är en erfaren kursledare och manusförfattare. Han har bland annat varit med och skrivit den danska tv-serien "Hjärtslag", pjäsen "1001 Nights - Now" i England samt den mångfaldigt prisbelönta korta spelfilmen "Möte med ondskan" (Young Critics Award på filmfestivalen i Cannes, Gold Hugo Award i Chicago och Ingmar Bergmanpriset på Guldbaggegalan 2002).

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Inga extra kostnader tillkommer för kursmaterial, men du kommer att få flera tips om böcker och digitala manusprogram som underlättar ditt skrivande.

Utvecklingsmöjligheter
Har du inte redan gått kursen "Skriv manus för film och TV" är den ett av flera möjliga nästa steg. Du hittar ett stort utbud av skrivarkurser att botanisera bland på Medborgarskolan.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Skriv dialog för film och teater - helgkurs.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Skriv dialog för film och teater - helgkurs!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner