Inga recensioner än

Skogsbad - vad är det?

Längd
2 timmar
Pris
250 SEK
Nästa kurstillfälle
13 september, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
2 timmar
Pris
250 SEK
Nästa kurstillfälle
13 september, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Skogsbad - vad är det?

Vad är egentligen skogsbad och vad är det bra för?

Skogsbad - eller shinrin-yoku som det ursprungligen heter - uppstod i Japan på 1980-talet som en motvikt till stress och utbrändhet. Sedan dess har det forskats mycket kring naturens läkande effekt på våra kroppar och psyken. Välkomna på föreläsning om vad skogsbad är och den spännande forskningen kring det!

Innehåll

Vad är det egentligen som händer i oss när vi landar i naturen, när vi återknyter kontakten med den? Det är just kontakten med det ursprungliga som man inom shinrin-yoku menar har försvunnit ur vårt moderna samhälle, och som man genom skogsbad kan återknyta till.

Kontakten med skogen frambringar en rad hälsoeffekter i våra kroppar, men rör också vid något i vårt allra innersta. Känslan av djup frid och närvaro kan infinna sig, och öppnar upp för den återhämtning vi så väl behöver.

Vi har i dagens samhälle ett tempo och ett informationsöverflöd som är flera hundra gånger högre än vad våra hjärnor egentligen är designade för. Vi är uppkopplade nästan jämt, vilket gör att vår kropp befinner sig i en slags ständig beredskap och detta drar energi från oss. Vi behöver skapa förutsättningar för att koppla av genom att koppla bort - och det är här som naturen kommer in som en fin hjälpare och helare.

Upplägg

Detta är en kvällsföreläsning med plats för frågor.

Ledare

Föreläsningen hålls av Karin Bergquist som är skådespelerska och certifierad skogsbadsguide vid Scandinavian Nature and Forest Therapy Institute (SNFTI).

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs, alla är välkomna.

Utvecklingsmöjligheter

Vi har även kurser i skogsbad och annat inom hälsa och natur - håll utkik på vår hemsida!

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du rabatt på Bokus och Akademibokhandeln. Läs mer här.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Skogsbad - vad är det? och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.