Visa kurser.se som: Mobil

Skin in the Game - Nassim Taleb

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
1 timme
2019-09-30 18:30
320 SEK

Info om Skin in the Game - Nassim Taleb

Nassim explores the notion that 'skin in the game' is necessary for fairness, commercial efficiency, and risk management, and key to making sense of the world at large. Föreläsningen hålls i på engelska i samtal med Katrine Marçal.

Vissa beslut, inte minst inom finans- och ekonomisektorn, kräver att man vågar chansa. Ofta behövs ett visst mått av risk för att uppnå förändring. Men det är lätt att tappa omdömet. Den som riskerar något för egen del – oavsett om det gäller en ekonomisk investering eller ett politiskt beslut – tenderar att vara mer försiktig och genomtänkt. Att ha sitt eget ”Skin in the Game” skapar trovärdighet, och Nassim Taleb menar att en sund riskhantering innebär att den som har något att vinna också ska vara beredd att ta smällen om det går fel.

Om föreläsaren
Nassim Taleb är forskaren med traderbakgrund som förutspådde börskraschen 2008. Nu är han aktuell med boken ”Skin in the Game – vikten av delad risk”. Bland hans uppmärksammade tidigare böcker märks ”Den svarta svanen” och ”Lurad av slumpen”.

Kvällens samtal leds av Katrine Marçal, erfaren journalist och författare.

Lokal
Föreläsningar kan flyttas inom Stockholms innerstad. Läs informationen på kallelsen.

Bra att veta
Föreläsningen hålls på engelska.

Anmälan till kulturevenemang såsom konserter, föreläsningar eller liknande är bindande och avgiften återbetalas därför inte vid avanmälan.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Skin in the Game - Nassim Taleb.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Skin in the Game - Nassim Taleb!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner