Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Retorik och kommunikation: Våga tala på nätet

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Distans
18 timmar
2020-09-02 18:00
2 200 SEK

Info om Retorik och kommunikation: Våga tala på nätet

Att kommunicera på distans ställer nya krav - men ger också nya möjligheter! Här är kursen för dig som vill vara tydlig och nå fram på Teams, Zoom och andra digitala plattformar.

Den här kursen kan du delta i oavsett var du befinner dig då den genomförs på distans i realtid i vår digitala plattform Teams. Du träffar de andra kursdeltagarna och kursledaren genom din dator, surfplatta eller mobiltelefon.

Du behöver tillgång till dator med kamera, mikrofon och högtalare samt internetuppkoppling.

Innehåll och mål
När köksbordet förvandlats till arbetsplats gäller det att hitta sätt som fungerar och hjälper dig att hålla kommunikationen på en professionell nivå. Hur gör du för att komma igenom skärmen och nå fram med det du vill ha sagt? Hur får du mottagaren att hålla sig mer intresserad av det du säger än vad du har för färg på gardinerna? Vi går igenom grundläggande och mer avancerade tips som ibland kan verka självklara men lätt glöms bort i hemmiljön, gör övningar, får feedback och lyfter vår kommunikation till en ny nivå.  

Tips att öva på innan kursen:
Inte tveka!
Inte klia sig i örat!
Vara glad!
Visa energi och vara väl förberedd!

Välkommen att träna på att göra det bästa av dig själv framför kameran i en trygg och liten grupp.

Förkunskaper
Du behöver inte ha några förkunskaper, nivån anpassas efter deltagarna. Din utveckling är individuell, och bygger på dina erfarenheter och din personlighet.

Kursledare
Paula Ternström har lång erfarenhet som kursledare och kommunikatör. Hon har sin utbildning inom retorik bland annat från Stockholms universitet och IHR, men är också utbildad i marknadskommunikation, pedagogik och socialantropologi. Kombinationen med hennes erfarenheter som skådespelare har försett henne med verktyg som gjort henne till en eftertraktad pedagog inom retorik och kommunikation.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Du behöver inte köpa någon kursbok.

Utvecklingsmöjligheter
Alla våra kurser inom retorik och kommunikation varvar teori och övning, och vi har kurser för alla nivåer. Tycker du det är obehagligt att prata inför andra börjar du med Våga tala inför grupp, vill du vässa din förmåga att hålla åhörarna intresserade väljer du Så får du folk att lyssna!

  • Våga tala inför grupp - för dig som känner starkt obehag inför att tala inför grupp och försöker undvika det.
  • Tala inför grupp - för dig som tycker det är lite nervöst att tala inför andra och vill bli en säkrare talare och få grundläggande kunskaper.
  • Så får du folk att lyssna - fortsättningsgrupp för dig som vill utveckla din röst och ditt kroppsspråk.
  • Argumentation och härskarteknik - för dig som vill kommunicera bättre, vara tydlig med vad du vill, och uppnå resultat i förhandlingar.
  • Använd kroppen - workshop där du får arbeta med ditt kroppsspråk och utveckla din förmåga att kommunicera.

Klicka här för att se alla våra retorikkurser.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Retorik och kommunikation: Våga tala på nätet.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Retorik och kommunikation: Våga tala på nätet!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner