Radarintyg för fritidsbåt

Längd
12 timmar
Pris
3 295 SEK
Nästa kurstillfälle
9 april, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
12 timmar
Pris
3 295 SEK
Nästa kurstillfälle
9 april, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Radarintyg för fritidsbåt

På denna kurs får du tillräckliga kunskaper och färdigheter att hantera radar för att navigera och/eller undvika kollision vid framförande av fritidsbåt.

Innehåll

För att få fullt utbyte av en radar måste man känna till dess egenskaper, funktioner och hur den används för positionsbestämning och navigering i skärgård. Finns det radar på din båt förväntas du kunna använda den enligt de internationella sjövägsreglerna. Stämpel i NFB:s intygsbok erhålles efter godkänt prov. Kostnad för prov betalas till förhörsförrättaren på plats, ca 500 kr. Praktikpass ingår i kursavgiften och görs vid tredje kurstillfället.

Upplägg

Två kvällar med teori 9/4 och 16/4, kl 18.30-21.00. Praktikpass 23/4 kl 18.30-21.00.  Praktikpasset sker bland annat med förtäckta rutor.

Förkunskaper

Förarintyg.

Kursledare

Bengt Utterström har Fartygsbefälsexamen klass VIII och har arbetat som navigationslärare på Medborgarskolan under många år. Bengt är Förhörsförättare för radarintyget och författare till navigationsboken Fritidsskepparen och Fritidsskepparens VHF/SRC-bok.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Materialkostnad

Materialet finns på plats vid första tillfället och faktureras i efterhand. Fritidsskepparens radarbok med AIS kostar ca 275 kr.

Kostnad för att skriva radarintyget tillkommer med 500 kr och betalas vid provtillfället.

Utvecklingsmöjligheter

När du har kustskepparintyg, radarintyg, VHF/SRC, Sjukvård och olycksfall ombord, Brand- och Författningskunskap kan du skriva prov för Fartygsbefälsexamen klass VIII, passar för dig som vill köra båtcharter eller taxibåt eller för din egen kompetensutveckling.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Radarintyg för fritidsbåt och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.