Visa kurser.se som: Mobil

Matlagning för barn - Kökets hemligheter för de yngsta

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
5 timmar
2021-02-27 11:00
1 095 SEK

Info om Matlagning för barn - Kökets hemligheter för de yngsta

Äntligen blev det dags även för de yngsta att se på köket och maten genom vetenskapliga glasögon! Kursen ”Kökets hemligheter för de yngsta” är skapad för att inspirera barn och ungdomar till kreativ matlagning samt väcka intresse för kemi, biologi och fysik.

Matens Kemi och Molekylär Gastronomi för barn och ungdomar. Vi lär oss dessa ”svåra och kluriga” ämnen genom roliga experiment i köket samt molekylära tekniker. En perfekt kurs för våra små framtida biologer, kemister och inte minst - gastronomer! 

 

Innehåll

I kursen ”Kökets hemligheter för de yngsta” lär vi oss att bli mer bekväma i köket och köksutrustningen och därmed öka barnens självförtroende! Vi tar vara på den naturliga nyfikenheten genom att låta barnen utforska, skapa och låta dem fascineras av några molekylär gastronomi-typiska tekniker samt lustfyllda experiment.

Under kursens gång kommer vi dyka in i molekylär gastronomins värld där vi kommer bland annat skapa ätbar jord, fruktpärlor och en klurig rätt som verkar vara något annat än vad det egentligen är! Efteråt blir det dags för att lägga fokus på matens kemi och experimentera med magisk vatten som plötsligt ändrar sin färg, kluriga fetter och proteiner samt oväntade reaktioner!

Upplägg

Deltagarna arbetar i mindre grupper och får testa och öva på uppgifterna enligt recept och instruktioner. Provsmakning av olika moment sker under kursens gång och alla hjälper till att duka av och diska.

Förkunskaper

Alla intresserade barn och ungdomar mellan 9 och 14 år är välkomna, inga förkunskaper behövs.

Kursledare

Gaja Dudkiewicz B.Sc. & MIB har studerat på Umeå Universitet där hon fick sin Filosofie Kandidatexamen inom Måltids- och restaurangvetenskap med inriktning Gastronomi samt César Ritz Colleges i Schweiz där hon fick sin Masters diplom inom International Business in Culinary Management. Gaja har jobbat och gästspelat som kock både i Sverige och utomlands samt som föreläsare (bl.a på Umeå Universitet), kursledare och internationell restaurangkonsult. Hon brinner för att tillämpa vetenskapligt, teknologisk och gränsbrytande tillvägagångssätt i sitt arbetssätt i både restaurangkök och hemmakök samt har stor passion för matens kemi, molekylär gastronomi och digital gastronomi.

Kursmaterial Recept och kurskompendiet som du använder på kursen. Kostnad för recept och råvaror ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter

Gaja håller även fler kurser på tema Molekylär Gastronomi samt Matens Kemi för vuxna. Se vårt övriga kursutbud på hemsidan.

Bra att veta

Med tanke på rådande omständigheter, så att vi alla ska känna oss så trygga som möjligt har vi på Medborgarskolan sett över och ändrat vissa rutiner runt  bl a städ och storlekar på grupper mm. Läs mer på länken och känn dig välkommen.

https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/ortssidor/medborgarskolan-stockholm/information-om-coronaviruset-och-overgangen-till-distansundervisning/

 

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln.

 

 

 

 

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Matlagning för barn - Kökets hemligheter för de yngsta.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Matlagning för barn - Kökets hemligheter för de yngsta!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner