Visa kurser.se som: Mobil

Mandolin, nybörjare

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
20 timmar
2020-02-10 19:30
2 530 SEK

Info om Mandolin, nybörjare

Mandolin, främst med inriktning bluegrass och blues!

Innehåll och mål
Vi börjar med fingersättning, ackord och melodispel. Fokus kommer att ligga på blues och bluegrass. Det mesta av den musikteori som är nödvändig att känna till kommer insprängt i låtarna.

Upplägg
Vi spelar i grupp, och anpassar nivå och takt efter gruppens behov. Du får lära känna mandolinen och dess möjligheter, och snabbt komma igång med att spela. Berätta gärna vad du tycker om för musik och vad du har för drömmar kring ditt spelande. Vi träffas en gång per vecka, och du får ut mer av kursen om du avsätter tid för att träna hemma mellan gångerna. På lektionerna varvar vi teknikövningar, melodispel och komp, och har garanterat roligt tillsammans!

Förkunskaper
Den här kursen vänder sig till dig som är nybörjare. Du bör redan vid din anmälan berätta om du spelar eller har spelat något annat instrument, om du kan noter eller tabulatur, om du tidigare försökt lära dig spela mandolin men tyckt det var svårt, eller om du spelat något annat stränginstrument tidigare.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Du tar med ditt eget instrument. Har du en gammal mandolin och är osäker på kvaliteten är det klokt att gå till en butik för att be om råd och kanske byta strängar. Det är en fördel om du har en mandolin avsedd för bluegrass, med fler band och platt baksida. Din kursledare sammanställer material anpassat efter gruppen, men det kan bli aktuellt att lägga till en kursbok utifrån gruppens behov och intressen.

Utvecklingsmöjligheter
Som nästa steg kan du gå en fortsättningskurs med liknande upplägg. När du spelat ett tag och är trygg med ditt instrument rekommenderar vi kurserna "Spela i band" med olika upplägg. För att få ut mer av ditt spel rekommenderar vi också kursen "Musikteori i praktiken".

Bra att veta
Du som går en instrumentkurs i grupp har möjlighet att boka på en extra privatlektion om 30 minuter i anslutning till kursen. Bra om du missat en gång, om du tyckt något var knepigt och vill ha lite extratid, eller om du har något eget projekt du vill ha feedback på. Lektionen bokar du genom din kursledare, pris 395 kr/gång.

Uppehåll 20/4.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Mandolin, nybörjare.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Mandolin, nybörjare!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner