Visa kurser.se som: Mobil

Ljussätt ditt hem

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
7 timmar
2019-09-24 18:15
1 750 SEK

Info om Ljussätt ditt hem

Inred med ljus! Bra och intressant ljussättning kan göra stor skillnad i ett rum. Att komma till en plats som är bra ljussatt ger en väldigt harmonisk och god känsla.

Grundljussättning förväntar vi oss skall finnas för att ge en funktionell belysning, medan annan belysning skall vara tillgänglig för att lyfta fram en inredningsdetalj, få rummet att kännas större, få till mysbelysning etc. Först väljer vi ljuset, därefter lamporna.

Innehåll och mål
Belysningskonsult Charlotte Gotfredsen inspirerar inom ljussättning och ger dig grundläggande belysningskunskaper som hjälper dig att välja rätt ljussättning till ditt hem. Vi går igenom belysningens tekniska grunder, olika typer av belysning och armaturer som ger olika möjligheter.
Vi tittar på exempel från miljöer runt omkring oss.

Upplägg
Vi jobbar med grundläggande teknik och fakta inom ljussättning och hur olika ett och samma rum kan ljussättas. När ska man använda LED, den senaste tekniken som är här för att stanna.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Du får ett välkomstmail ca en vecka före kursstart med lite förberedande hemuppgifter. Var gärna uppmärksam på ljussättningen runt omkring dig; hemma och i det offentliga rummet.

Kursledare
Charlotte Gotfredsen är belysningskonsult och driver bolaget 2700kelvin, smart belysning. Läs mera på www.2700kelvin.se. Charlotte har tidigare terminer undervisat i ämnet belysning på Medborgarskolans diplomeringsutbildning för inredare. Hon bloggar och inspirerar inom ljussättning och trender, inreder privata hem och offentliga rum inomhus som utomhus.

Kursmaterial
På lektionerna går vi igenom de tekniska grunderna inom ljussättning och diskuterar olika lösningar. Ditt hem blir din kreativa miljö. Ta gärna med dig så du kan föra anteckningar på lektionen.

Utvecklingsmöjligheter
Du har efter kursen så mycket inspiration och grundkunskap att du kan förstå och inreda med ljus och lampor i din hemmiljö, inomhus som utomhus.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10% på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ljussätt ditt hem.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Ljussätt ditt hem!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner