Visa kurser.se som: Mobil

Kontrabas, nybörjare

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
20 timmar
2021-02-16 17:45
2 900 SEK

Info om Kontrabas, nybörjare

Med sin djupa klang är spel på kontrabas en ren njutning! Självskriven i jazz, men du kan också spela folkmusik, klassiskt, blues, rock och mycket mer.

Innehåll och mål
Bekanta dig med instrumentet, börja läsa noter och kom igång och spela tillsammans. Vi jobbar också med hållning och spelteknik.

Upplägg
Vi spelar i grupp, och anpassar nivå och takt efter gruppens behov. Du får lära känna kontrabasen och dess möjligheter, och snabbt komma igång med att spela. Berätta gärna vad du tycker om för musik och vad du har för drömmar kring ditt spelande. Vi träffas en gång per vecka, och du får ut mer av kursen om du avsätter tid för att träna hemma mellan gångerna. På lektionerna varvar vi teknikövningar med melodispel och har garanterat roligt tillsammans!

Förkunskaper
Den här kursen vänder sig till dig som är helt nybörjare. Det är bra om du redan vid din anmälan berättar om du spelar eller har spelat något annat instrument, om du kan noter, om du tidigare försökt lära dig spela kontrabas men tyckt det var svårt, eller om du spelat kontrabas eller något besläktat instrument för länge sedan men känner att du vill börja om från början.

Kursledare
Per Romin är yrkesverksam musiker och erfaren kursledare i kontrabas och dragspel. Sin egen utbildning har han bland annat från Kungliga Musikhögskolan, där hans huvudinstrument var kontrabas.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Du tar med din egen kontrabas och stråke. Har du ett gammalt instrument och är osäker på kvaliteten är det klokt att gå till en butik för att be om råd, och kanske byta strängar. Din kursledare sammanställer material anpassat efter gruppen. Beroende på gruppsammansättningen tas sedan beslut om ni också ska köpa en kursbok. Du måste kunna nå en helton mellan pekfingret och lillfingret.

Utvecklingsmöjligheter
När du spelat en termin kommer du att erbjudas en fortsättningskurs anpassad efter gruppens nivå. Vill du få ut mer av ditt musicerande rekommenderar vi kursen "Musikteori i praktiken", där du i praktiska övningar får en chans att upptäcka hur musik blir till - harmonier, rytmer, ackord och noter. En kortare kurs som du kan kombinera med din instrumentkurs, eller gå separat. När du hållit på ett tag kommer du att vara välkommen i våra "Spela i band" kurser, där kontrabasen ofta är efterlängtad.

Bra att veta
Du som går en instrumentkurs i grupp har möjlighet att boka på en extra privatlektion om 30 minuter i anslutning till kursen. Bra om du missat en gång, om du tyckt något var knepigt och vill ha lite extratid, eller om du har något eget projekt du vill ha feedback på. Lektionen bokar du genom din kursledare, pris 395 kr/gång.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Kontrabas, nybörjare.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Kontrabas, nybörjare!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner