Visa kurser.se som: Mobil

Klassiska bullar

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
8 timmar
2020-01-26 09:45
1 395 SEK

Info om Klassiska bullar

Vi sätter degar och bakar ut klassiska bullar.

Bullbak från grunden. Med olika degar och smaksättningar. Med ekologiska produkter och mycket prat om jäsning och processen. Träna på olika knutar som exv Stockholmsknuten och få perfekta kanel- eller kardemummabullar.

Innehåll
Lär dig att sätta olika söta degar från start. Få idéer om varianter av typiska bullar, med olika fyllnader och smaksättningar som t ex vanilj och pistag. Hur ska den perfekta bullen se ut? Snygga knutar! Vad händer i degen under jäsprocessen och när den bakas av. Det blir gott kan vi konstatera!

Upplägg
Under en dag hinner ni prata mycket om processen, ni bakar i grupper och smakar och analyserar. Såklart går ni hem med bullarna.

Förkunskaper
Inga förkunskaper, alla bakintresserade är välkomna.

Kursledare
Thomas Björk är en hängiven bagare. Han bakar alla typer av söta degar och också gärna surdegsbröd. Thomas har undervisat många nybörjare på Medborgarskolan under flera år. Han var med i 2019 års upplaga av "Hela Sverige bakar".

Kursmaterial
Recept och instruktioner som du använder på kursen. Kostnad för råvaror ingår och du går hem med flera rykande, doftande färska bröd. Ta med en stor kasse att bära hem bröden i!

Utvecklingsmöjligheter
Vi erbjuder många fler bakkurser, både matbröd och söta bakkurser.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabattpå Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Klassiska bullar.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Klassiska bullar!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner