Visa kurser.se som: Mobil

Kantonesiska – konversation och grammatik termin 1

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
20 timmar
2021-10-07 19:15
2 950 SEK

Info om Kantonesiska – konversation och grammatik termin 1

Vill du åka till Hong Kong är det ett smart val att lära sig kantonesiska. Kantonesiska är Kinas tredje största dialekt och talas av ca 70 miljoner människor. Kantonesiska är Kinas tredje största dialekt och talas av ca 70 miljoner människor.

Undervisningen bedrivs primärt i klassrum då interaktionen mellan kursledare och deltagare är viktig. Om en majoritet av deltagarna föredrar on-line undervisning kan även det erbjudas.

Innehåll
Kursen kommer bland annat att fokusera på att prata med rätt betoning. Det är viktigt eftersom kantonesiska är ett tonalt språk där fel betoning ändrar ordens betydelse helt, vilket lätt försätter nybörjare i minst sagt komiska situationer.

Som en hjälp i denna inlärningsprocess används transkribering enligt systemet Jyutping. En annan central del i kursen är att analysera kantonesisk kultur t.ex. tv-avsnitt och tidningsartiklar. Här får kursdeltagarna möjlighet att lära sig den senaste kantonesiska kulturen, ordförrådet, uttrycken och även slangorden. Kursmaterialet ingår och kan till en betydande del anpassas efter deltagarnas intresse”.

Upplägg
Kursen omfattar 2 x 45 min per tillfälle, vi träffas under 10 veckor.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

KursledareDet är något speciellt med våra kursledare...!
Våra kursledare har i regel språket som sitt modersmål eller har en gedigen utbildning inom sitt språk. De flesta har pedagogisk utbildning och erfarenhet av undervisning.
Medborgarskolan erbjuder varje termin många givande utbildningar som underlättar ledarens pedagogiska arbete och stimulerar till personlig utveckling.

Kursmaterial
Kurslitteraturen baseras på standardverk inom kantonesisk språkutbildning samt material sammanställt av kursledaren efter deltagarnas bakgrund och intresse.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6% rabatt på www.bokus.com och 10% på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på Rabatt på kursmaterial.

Bra att veta
Liten grupp innebär minst 4 deltagare och max 8 deltagare.
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum ca 10 dagar före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala eller ring 010-157 63 61 så hjälper vi dig
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Stockholm

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Kantonesiska – konversation och grammatik termin 1.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Kantonesiska – konversation och grammatik termin 1!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner