Visa kurser.se som: Mobil

Jägarskolan, intensiv i Sundbyberg

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Sundbyberg
48 timmar
2019-08-21 17:15
3 895 SEK

Info om Jägarskolan, intensiv i Sundbyberg

Ganska intensiv kurs för dig som vill ta jägarexamen. Teoretisk kurs samt vägledning för övningsskytte och uppskjutning. Kursen avslutas med teoretiskt prov för Jägarexamen.

Ta jägarexamen i sommar! Jägarskolan ger dig de grundkunskaper som behövs för att avlägga Jägarexamen, som är obligatorisk för nya jägare. Kunskaper om viltet, jakten och vapnet ger dig de bästa förutsättningarna för att bli en god och ansvarsfull jägare. Många markägare och flertalet jaktlag ställer dessutom krav på sina arrendatorer och medlemmar att de har examen för att få jaga i markerna. En intensiv sommarkurs kurs som kan göra dig beredd för jaktsäsongen hösten 2019.

Innehåll
Under kursens gång följer vi det kursmaterial som Svenska Jägareförbundet har gett ut. Säker vapenhantering är ett stående inslag. Studiebesök på Walter Borg Jakt & Fritid.

Upplägg
Teoretisk kurs samt vägledning för övningsskytte och uppskjutning. Gruppen träffas onsdagkvällar kl 17.15-21.45 med start 21/8 - 9/10. 8 kvällar Det är bra om du avsätter tid för studier mellan lektionerna. Studiebesök och skrivning ingår.

Nya regler hos Svenska Jägareförbundet gör att de flesta måste ordna övningsskjutning och uppskjutning på egen hand. Medborgarskolans jägarledare har säkerställt att våra deltagare ska få fortsatt samma service förutom uppskjutningen. Den behöver man fortsättningsvis boka på egen hand. Du får naturligtvis all information du behöver om skyttebanor och klubbar runt om i Stockholms län ändå. Du kan välja att göra dina övningar och prov var som helst. De praktiska proven som inte ingår i avgiften är uppdelade i tre delar; hagelgevärsprov, grundprov för kulgevär och högviltprov för kulgevär. Innefattar även genomgående säker vapenhantering. Hagelgevärsprovet består av avståndsbedömning, lerduveskytte och skytte mot markmål. För kulgevär innefattar grundprovet precisionsskytte och högviltprovet skjutning mot stillastående och löpande älgfigur. Obs! Det tillkommer kostnader för tid på skjutbanan för skjutövning och prov. Eventuellt behövs fler tillfällen att övningsskjuta. Betalas extra efter behov.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs förutom ett intresse för vilt och natur.

Kursmaterial
Du behöver Svenska Jägareförbundets kurslitteratur, tre böcker; Jägarboxen (Jägarskolan - ett komplett bokpaket). Den kan bland annat beställas direkt via Svenska Jägareförbundets hemsida eller köpas på Walter Borg Jakt & Fritid på Kungsgatan 57 B, kostnad ca 900 kr. Kostnad för skrivning ca 300 kr, skjutövningar ca 500 kr/tillfälle och skjutprov ca 350 kr tillkommer.
Med reservation för eventuella prisändringar.

Kursledare
Karl-Henrik Svenberg är ledare. Han har lång erfarenhet av att leda Jägarskolan, och är också examinator och provledare.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Jägarskolan, intensiv i Sundbyberg.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Jägarskolan, intensiv i Sundbyberg!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner