Visa kurser.se som: Mobil

Italienska - En kväll i Vatikanstaten, föreläsning på lätt italienska

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Plats: Stockholm
Längd: 1 timme
Pris: 200 SEK

Info om Italienska - En kväll i Vatikanstaten, föreläsning på lätt italienska

Info om #Education#

I kväll "reser" vi till Vatikanstaten, världens minsta land på 44 ha. Vatikanstaten, med ca 800 invånare och 450 medborgare, är beläget som en enklav inne i den italienska huvudstaden Rom. Vatikanstaten är Europas enda absoluta monarki med påven som landets högste chef.

Landet består av några byggnader vid floden Tibern samt vissa kyrkor och andra administrationsbyggnader i och utanför Rom. Påvens sommarresidens i Albanerbergen betraktas också som en del av Vatikanstaten. Vatikanstaten har flera kända byggnader som Peterskyrkan och Sixtinska kapellet. Landet har även några av världens vackraste museer och konstsamlingar och finns med på Unescos världsarvslista.

På lätt italienska guidar Chiara Martinetti, (som bl.a har utlbildat sig till guide i Rom) oss runt i denna mäktiga mikrostat med sina hemligheter, spännande historia och oförglömliga sevärdheter.

I avgiften ingår kaffe/te.

Varmt välkommen!

Bra att veta
Anmälan till kulturevenemang såsom konserter, föreläsningar eller liknande är bindande och avgiften återbetalas därför inte vid avanmälan.

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Italienska - En kväll i Vatikanstaten, föreläsning på lätt italienska.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM