Visa kurser.se som: Mobil

Italienska - Den gudomliga komedin DEL 2 - föreläsning på lätt italienska via Zoom

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Distans
1 timme
2021-10-10 19:00
220 SEK

Info om Italienska - Den gudomliga komedin DEL 2 - föreläsning på lätt italienska via Zoom

Den gudomliga komedin - en allegorisk resa "för att stiga till stjärnorna": Skärselden. Detta är den andra delen av tre fristående föreläsningar.

Den gudomliga komedin - en allegorisk resa "för att stiga till stjärnorna": 3 tillfällen via ZOOM.

Den gudomliga komedin (La Divina Commedia) är ett allegoriskt epos skrivet av Dante Alighieri i början av 1300-talet. Det är det första större verket som skrevs på folkspråk och inte på latin. Verket handlar om Dantes vandring på andra sidan graven, genom Helvetet, Skärselden och Paradiset. Hans ledsagare är den romerska diktaren Vergilius.

Under 3 tillfällen (ett för Helvetet, ett för Skärselden och ett för Paradiset) följer vi med Dante i sin vandring från den underjordiska Inferno till paradiset för att stiga "till stjärnorna". Tillsammans upptäcker vi ett av de största bidragen till litteraturhistorien. (Det blir då 3 föreläsningar om De gudomliga komedin.

Man kan boka alla tre föreläsningarna, eller bara en. Man måste INTE ha varit med på alla föreläsningar för att hänga med.

 

Om du inte kan komma till Italien just nu, tar Chiara Martinetti Italien till dig!

Chiara är auktoriserad turistguide i Rom och i norra Italien (vid Garda och Maggiore). Följ med henne på några spännande online-guidningar på lätt italienska.

Upptäck de okända regionerna Basilicata och Molise. Vill känna dig som en pionjär, här har du din chans! Till Basilicata och Molise har turistströmmarna ännu inte hittat och här finns fortfarande en distinkt doft av svunna tider. Basilicata och Molise har mycket att bjuda på: natur, traditioner, historia, UNESCO världskulturarv, gastronomi och fantastiska upplevelser. Om du behöver en paus från storstadens stress, är det dags att upptäcka Basilicata och Molise!  

Kanske går din nästa Italienresa till Basilicata och Molise, men den här gången behöver du inte ens packa.

Bra att veta
Deltagarantalet är max 8 personer.
Anmälan till kulturevenemang såsom konserter, föreläsningar och liknande är bindande och avgiften återbetalas därför inte vid avanmälan.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Stockholm

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Italienska - Den gudomliga komedin DEL 2 - föreläsning på lätt italienska via Zoom.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Italienska - Den gudomliga komedin DEL 2 - föreläsning på lätt italienska via Zoom!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner