Visa kurser.se som: Mobil

Hund – Vardagslydnad, för hundar över 7 mån

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
6 timmar
2020-04-15 18:00
1 695 SEK

Info om Hund – Vardagslydnad, för hundar över 7 mån

Kurs i vardagslydnad. Vill du få tips och idéer på hur du kan träna för att få en trygg, glad och lydig hund? Då är det här kursen för dig. Kursen vänder sig till hundar över 7 månader.

Målet med kursen är att lära ut hur man på ett snällt och positivt sätt kan motivera hundar att lyda. All träning under kursen bygger på positiv förstärkning dvs man belönar fram rätt beteende.

Kursen är en fortsättningskurs och riktar sig i första hand till unghundar och vuxna hundar som redan gått en valpkurs eller har motsvarande kunskap. Hunden ska vara vaccinerad för att få gå den praktiska delen av kursen.

Kursen har fyra kurstillfällen med tre veckors mellanrum så att du som kursdeltagare ska hinna träna mellan kurstillfällena.

Upplägg
Kursen börjar med ett teoripass utan hundar där vi pratar om relationen mellan hund och människa och hur man kan stärka den relationen. Vi kommer också prata om inlärningsteori och hur man kan motivera hunden att samarbeta med oss. Som kursdeltagare kommer du ha tillgång till en kurshemsida där du kan repetera informationen från föredraget.

Den praktiska delen av kursen är i liten grupp på max 4 hundar. Teoripasset en onsdagkväll, kl 18.00-20.15.Träningen på torsdagar i en timme, kl 19.00-20.00.

Plats för den praktiska delen av kursen: utanför hundrastgårdarna i Rålambshovsparken på Kungsholmen.

Datum för den praktiska delen: Torsdagar 23/4, 14/5, 4/6

Priset gäller för en hund och en deltagare. Vill man aktivt vara med som deltagare nr 2 kostar det 500 kr för tillkommande person. Meddela vid anmälan. 

Innehåll
Som kursdeltagare kommer du ha möjlighet att påverka innehållet i kursen då vi bara kommer träna på det som deltagarna känner behov av att träna på. Här kommer en lista på vad tidigare kursdeltagare har velat träna på:

  • Sitt/stanna kvar med störning
  • Gå fint vid sidan med störning
  • Gå fint i koppel
  • Inkallning
  • Stopp-kommando
  • Nej-kommando
  • Resursförsvar
  • Loss
  • Hundmöten
  • Hälsa fint på främmande människor

Kursledare
Elin har hållit hundkurser under flera år. Hon är utbildad allmänlydnadsinstuktör på Svenska Brukshundklubben, har studerat på Sveriges Lantbruksuniversitet där hon bland annat har läst Hund: avel, utfodring och hälsa samt studerat Hundens beteendebiologi på Linköpings universitet.

Utvecklingsmöjligheter
Medborgarskolan erbjuder både föredrag, teoretiska kurser och praktiska kurser om hundar och hundträning. Du hittar kurserna här.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hund – Vardagslydnad, för hundar över 7 mån.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Hund – Vardagslydnad, för hundar över 7 mån!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner