Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Franska nybörjare i intensiv studietakt - Distans i realtid

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Distans
10 timmar
2020-09-15 17:30
1 350 SEK

Info om Franska nybörjare i intensiv studietakt - Distans i realtid

I nybörjarkursen i franska håller vi ett högt tempo och inriktar oss på kommunikation. Med intensiv övning kan du snabbt hantera de flesta vardagliga situationer.

Franska nybörjare i intensiv takt
Den här kursen kan du delta i oavsett var du befinner dig då den genomförs på distans i realtid i vår digitala plattform Zoom. Du träffar de andra kursdeltagarna och kursledaren genom din dator, surfplatta eller mobiltelefon.Du behöver tillgång till dator med kamera, mikrofon och högtalare samt internetuppkoppling. Innehåll
Kursen är indelad i fem avsnitt som innehåller texter, grammatik, övningar med mera. Vi övar uttal och vokabulär. Vid sammankomsten har kursdeltagaren möjlighet att ställa frågor, öva på uttal och att tala och läsa franska.

Under kursen får du arbeta med hälsningsfraser, att presentera dig och fråga vad andra heter, säga varifrån du kommer samt artighetsfraser. Vi pratar om länder och städer, frågar om personers nationalitet och varifrån de kommer. Det blir ämnen som familj, civilstånd, barn och släkt och att fråga om och berätta om yrken och arbeten. Prata om vad du gillar och inte gillar, berätta om fritidsintressen och dagliga aktiviteter. Vi tränar på siffror upp till tusental samt klockan och tidsuttryck. Det blir användbara fraser för att fråga efter vägen och kunna förklara vägen för någon, att beställa och betala på café eller restaurang samt ord för mat och dryck att beställa. Även fraser för att handla i butiker samt ord för olika typer av livsmedel, dryck och andra varor.

Upplägg
Kursen omfattar 5 x 2 studietimmar via Teams. Motsvarar 20 studietimmar.

Dessutom krävs att du som kursdeltagare studerar på egen hand minst 2 timmar i veckan och förbereder lektionens material i förhand före varje sammankomst.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Vänder sig till dig som aldrig har läst engelska tidigare och vill lära dig språket från grunden, men som är van att studera, eller som kanske har grunderna från annat latinskt språk.

Kursledare
Det är något speciellt med våra kursledare...!
Våra kursledare har i regel språket som sitt modersmål eller har en gedigen utbildning inom sitt språk. De flesta har pedagogisk utbildning och erfarenhet av undervisning.
Medborgarskolan erbjuder varje termin många givande utbildningar som underlättar ledarens pedagogiska arbete och stimulerar till personlig utveckling.

Kursmaterial
Kursboken "Génial 1", andra upplagan 2011, ingår inte i kursavgiften.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus.com och 10% på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på Rabatt på kursmaterial

Bra att veta
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum ca 10 dagar före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala eller ring 010-157 63 61 så hjälper vi dig.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Franska nybörjare i intensiv studietakt - Distans i realtid.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Franska nybörjare i intensiv studietakt - Distans i realtid!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner