Visa kurser.se som: Mobil

Författarlinjen 2021, intresseanmälan

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
80 timmar
2021-02-04 17:30
0 SEK

Info om Författarlinjen 2021, intresseanmälan

Är det dags att förverkliga drömmen om att ta ditt författarprojekt hela vägen, skriva och publicera en bok? Då kan Författarlinjen vara ett viktigt steg på vägen. Den uppskattade Författarlinjen utvecklas nu efter önskemål till att bli en ettårig utbildning. Blir du nyfiken och vill veta mer anmäler du ditt intresse.

Innehåll

Att skriva handlar om att framkalla bilder, att hitta det inre bildskapandet som är en del av skrivprocessen. Vi använder berättargrepp som gör skildringen av människor, stämningar och situationer levande; allt för att fånga läsaren.

Författarlinjen är för dig som redan skrivit ett tag, gått skrivarkurser och vill ägna tid åt att utveckla ditt skrivande. Vi arbetar med eget textmaterial. Det kan vara en berättelse, roman, novell, deckare eller diktsamling. Frigör författaren inom dig, få nya impulser, diskutera och analysera tillsammans med övriga deltagare för att utveckla ditt manus. Vi diskuterar hela processen från idéutkast till manus och publicering, vi tittar både på traditionella och nya vägar till publicering.

Upplägg

Vi varvar kortare teoriblock, skräddarsydda skrivövningar och textsamtal. Du kommer även att få skrivövningar som görs hemma mellan sammankomsterna. Utbildningen är uppdelad i tre block, ledda av huvudläraren Helga Härle. En torsdag i månaden kommer att förläggas på eftermiddagen för att möjliggöra studiebesök och gruppen får besök av spännande gästlärare.

• Det finns många sätt att skapa karaktärer, bygga handling och dialog, teckna miljöer, bildspråk och arbeta med språkets rytmer och klanger. Detta diskuterar vi och arbetar med inom gruppen.
• Mellan träffarna arbetar du på din egen text. Texterna diskuteras och analyseras i gruppen. Vi tittar på textens utvecklingsmöjligheter, dramaturgi och gestaltning. Hur kan jag få min vision att nå fram? Vi bollar idéer och infall.
• Vad händer när jag får skrivkramp? Och hur tar jag mig vidare?
• Målsättningen med diskussionerna och arbetet är att du ska hitta ditt eget språk, originalitet, tematik och form.
• För inspiration bjuder vi in erfarna författare.

Förkunskaper

Du bör ha gått en skrivarkurs eller på annat sätt medvetet gått in för att utveckla ditt skrivande. Du bör ha erfarenhet av att diskutera dina egna och andras texter i grupp. Du hittar flera av våra förberedande skrivarkurser under rubriken Kommunikation/Skrivarkurs, klicka här för att komma dit.

Kursledare

Helga Härle leder skrivarkurser sedan slutet av 80-talet och har även undervisat i skrivpedagogik vid högskolan. Flera av hennes tidigare kursdeltagare har etablerat sig som författare, andra har med framgång sökt sig vidare inom mediabranschen. Själv har hon erfarenhet av redaktionellt arbete, lektörsuppdrag, översättning, frilansuppdrag som kulturskribent med mera. Som internationellt erkänd haikupoet har hon bland annat tilldelats japanska haikupriser. Hon har även fått författarstipendier och utmärkelser för sina insatser som skrivpedagog. Helga har också under flera år varit styrelseledamot i Författarcentrum och Översättarcentrum.

Kursmaterial

Kursmaterialet ingår i kursavgiften. Vi använder "Skriv och skriv vidare" av Helga Härle, och kompletterar med relevanta texter. 

Diplom

För att erhålla diplom behöver du ha gått hela den ettåriga utbildningen, ha minst 80 % närvaro och vara godkänd i alla kursmoment. 

Författarlinjen erbjuder möjlighet att fortsätta en eller flera terminer på fördjupningsnivå i mindre grupp.

Bra att veta

Här kan du anmäla ditt intresse om du vill veta mer. Utbildningen kostar 16 000 kr, och är uppdelad i 24 tillfällen fördelade över året 2021.

Anmälningsavgift 1 000 kr faktureras i samband med anmälan.
Obs! Speciella avbokningsregler gäller för våra linjer. Läs våra köpvillkor här. Du får detaljerad information i din bekräftelse som skickas efter att vi registrerat din ansökan. Om Författarlinjen är fullbokad så kan du anmäla dig som reserv. Vi kontaktar dig om det blir en plats ledig.

I utbildningen ingår också författarbesök, en del bestäms i gruppen, två är också öppna för andra deltagare. Hösten 2020 gästas vi av Annika Norlin torsdag den 8/10. Bland tidigare gäster märks Karolina Ramqvist, Lena Andersson, Agneta Pleijel, John Ajvide Lindqvist och Mia Ajvide, Jonas Hassen Khemiri, Sara Stridsberg, Sofi Oksanen, Majgull Axelsson, Bengt Ohlsson och Carl Johan Vallgren.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här. 

Finansiering

Vill du delbetala kursen? Kontakta oss för mer information.
Behöver du ta lån för att finansiera avgiften? Välkommen in på Human Finans hemsida för mer information om förmånliga studielån. 

Varför ska du välja Författarlinjen?

Under de år som gått sedan starten 2007 har vi på Medborgarskolan sett hur flera av våra deltagare utvecklats till att bli etablerade författare. Att ge sig själv den tid som skrivprocessen behöver, att delta i ett sammanhang där man tryggt kan dela sina texter, att våga ge och ta emot synpunkter – allt bidrar till att ditt skrivande går från att vara en diffus dröm till att bli verklighet. Kanske är det din tur nu?

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Författarlinjen 2021, intresseanmälan.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Författarlinjen 2021, intresseanmälan!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner