Visa kurser.se som: Mobil

Förarintyg - Distans i realtid

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Distans
18 timmar
2021-04-19 18:30
2 795 SEK

Info om Förarintyg - Distans i realtid

Kursen hålls på distans genom videomöten i plattformen TEAMS

Har du köpt båt eller tänkt att hyra och ser fram emot att tillbringa din semester på sjön, men tycker att du inte har tillräckligt med kunskap? Ett Förarintyg visar att du har grundläggande teoretiska kunskaper och förmåga att framföra en fritidsbåt inomskärs och i kustnära vatten. Med kunskapen du får när du tagit ditt Förarintyg blir din båtfärd både roligare och säkrare.

Innehåll
Förarintyg innehåller grunderna i navigation, sjövägsregler, säkerhet till sjöss, sjöväder och sjömanskap. Vi erbjuder även möjligheten att delta i båtpraktik som följer NFBs rekommendationer, då får du pröva dina nya kunskaper i verkliga situationer, och mycket av det du lärt dig i klassrummet kommer att falla på plats. Kostar ca 650 kr per person att deltaga.

Upplägg
Fem sammankomster samt föreläsningen "Väder till sjöss" med Anna Geidne, meteorolog och navigationslärare. Det är bra om du kan göra övningsuppgifter mellan lektionspassen. Efter avslutad kurs anordnas prov för Förarintyg. Kostnad för att skriva upp för Förarintyget är 625 kr och betalas vid provtillfället till provförrättaren. Kostnaden för "Blå boken" är 65 kr. Du ska ha fyllt 12 år för att skriva prov.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs, men gärna ett härligt båtintresse.

Kursledare
Våra kursledare har många års erfarenhet av sjöliv och att undervisa i navigation. De håller i Förarintygs-, Kustskeppar-, seglar- och motorbåtskurser. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Kursmaterial finns att kvittera ut på Medborgarskolan Stockholm för ca 600 kr och som faktureras i efterhand. Vi använder boken "Fritidsskepparen". Om man behöver få det hemskickat så gör vi det för en fraktavgift på 80 kr.

Utvecklingsmöjligheter
När du har tagit Förarintyget kan du fortsätta med Kustskepparintyget, SRC/VHF eller Radarintyget. Vill du lära dig att hantera mindre fel på din motor ska du gå Båtmekanikerintyget.

Bra att veta
När du tagit Förarintyget eller Kustskepparintyget så får du oftast rabatt på försäkringspremien hos ditt försäkringsbolag.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln:
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Stockholm

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Förarintyg - Distans i realtid.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Förarintyg - Distans i realtid!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner