Visa kurser.se som: Mobil

Fiol, nybörjare

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
20 timmar
2020-03-02 19:30
3 400 SEK

Info om Fiol, nybörjare

Traditionell folkmusik och country, rock eller klassiskt - oavsett vad som lockar dig med fiolen är grunderna desamma.

Innehåll och mål
Vi börjar med stråkföring, fingersättning, enkel notlära och gehör.

Förkunskaper
Kursen vänder sig till nybörjare, du behöver inte ha några förkunskaper. Vi försöker att anpassa nivån efter gruppens behov och det är därför bra om du redan vid anmälan berättar om du spelat eller spelar något annat instrument, om du prövat att spela fiol tidigare och om du kan noter.
Vi spelar i grupp, din utveckling sker på individuell nivå.

Att lära sig ett nytt instrument som vuxen är härligt och glädjefyllt, men du får också vara beredd på att lägga tid på att öva mellan gångerna.

Kursledare
Filip Gloria är yrkesverksam violinist vid bland annat Folkoperan i Stockholm och utbildad i fiol vid Kungliga musikhögskolan, men är också vidareutbildad i metodik av Ulla Magnusson. Förutom undervisningen på Medborgarskolan är han bland annat engagerad som stödlärare vid El Sistema i Södertälje.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Du tar med ditt eget instrument, stråke och gärna axelstöd.

Vi rekommenderar Joakim Amundin i Bromma som också hyr ut, säljer och lagar fioler. Man ska ha en fullskalig fiol, inte ¼ eller andra mindre storlekar som är tänkta för barn. Går man till en butik (exempelvis Gottfrid Johansson i T-baneplanet vid Hötorget) och berättar att man ska börja en nybörjarkurs för vuxna hos oss hjälper de till att prova. Bra butiker är exempelvis Fiolaffären i Hornstull och Aulos på Odengatan.

Bra att veta
Du som går en instrumentkurs i grupp har möjlighet att boka på en extra privatlektion om 30 minuter i anslutning till kursen. Bra om du missat en gång, om du tyckt något var knepigt och vill ha lite extratid, eller om du har något eget projekt du vill ha feedback på. Lektionen bokar du genom din kursledare, pris 395 kr/gång.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fiol, nybörjare.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Fiol, nybörjare!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner