Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Fine dining - Matskola för hemmakocken Intygskurs!

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
40 timmar
2020-09-23 18:00
8 695 SEK

Info om Fine dining - Matskola för hemmakocken Intygskurs!

Hemmakocken de luxe! En kurs i mer avancerad grundmatlagning.

Matskola för dig som vill utveckla din matlagning. Du är redan hemmastadd i köket och vill vidare och laga mer fine diningrätter. Ledord är verktyg, tekniker, att välja råvaror, laga i säsong och kryddsättning. Dessutom menyplanering, inköp med mera.

Innehåll
Här lär du tänka både grundläggande kokkonster och fine dining. Vi kokar fonder, benar ur och finstyckar, skär grönsaker på olika vis. Rätt verktyg men framför allt den vassa kniven är viktig. Du får chans att pröva hur en sous vide funkar, att jobba med bl a temperaturer, konstistenser, texturer och emulsioner. Vi arbetar förstås med både fisk, kött och grönt. Bröd, soppor, förrätter, varmrätter och desserter med mera. Flera rätter varje tillfälle.

Upplägg
Kurs onsdagkvällar med start 23/9, sedan 30/9, 7/10, 14/10, 21/10, uppehåll v 44 och sen 4/11, 11/11 och 18/11.  Totalt 8 ggr. Deltagarna arbetar i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recept. Kvällarna avslutas alltid med gemensam måltid, därefter hjälper alla till att duka av och diska det sista av kärl och porslin.

Förkunskaper
Du bör ha viss vana av matlagning och vill utveckla dina färdigheter.

Kursledare
Jonas Arbman har arbetat för Medborgarskolan i många år och är en otroligt uppskattad och duktig ledare och pedagog. Jonas vurmar särskilt för de asiatiska länderna samt länderna runt Medelhavet med det toscanska köket i topp. Även fisk och skaldjur hör till hans favoriter. I vårt kursutbud hittar du en mängd kurser med Jonas Arbman som ledare.

Kursmaterial
Recept som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, material och recept ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Det finns gott om andra matlagningskurser på Medborgarskolan. Flera möjligheter till olika köks kurser och utbildningar med starter varje termin. Se vårt kursprogram på hemsidan www.medborgarskolan.se

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fine dining - Matskola för hemmakocken Intygskurs!.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Fine dining - Matskola för hemmakocken Intygskurs!!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner