Info om Europa på tallriken

Följ med Gaja på en Europa resa i Stockholm. Lär dig att laga klassiska rätter från olika europeiska länder. Matlagningsresan går genom Belgien, Skottland, Frankrike, Spanien, Tjeckien, Österrike, Polen och Ungern.
Innehåll
Varje kväll kommer vi att fokusera på ett annat land - du kommer att få möjlighet att ta en matlagningsresa genom Belgien, Skottland, Frankrike, Spanien, Tjeckien, Österrike, Polen och Ungern. Kursen är anpassad för dig som vill utveckla dina matlagningsfärdigheter och lära dig grunderna och klassiska tekniker inom europeisk matlagning. Vi kommer att laga olika klassiska rätter/nationella rätter från respektive land, och lära oss mer om matkulturen, lokala ingredienser och matlagningstekniker.
Upplägg
Kvällskurs med start 14/9, sedan 21/9, 28/9, 5/10, 12/10, 19/10, 26/10 och 2/11. Totalt 8 tillfällen. Deltagarna arbetar individuellt och får olika uppgifter enligt recept. Kvällarna avslutas alltid med gemensam måltid, därefter hjälper alla till att duka av och diska det sista av kärl och porslin.
*Med reservation för ändringar
Förkunskaper
Du bör ha viss vana av matlagning och vill utveckla dina färdigheter. Kursen passar bra för dig som har gått ”Grundmatlagning 3”, ”Fine Dining Grunder” eller har matlagningsvana.
Kursledare
Gaja Dudkiewicz B.Sc. & MIB har studerat på Umeå Universitet där hon fick sin Filosofie Kandidatexamen inom Måltids- och restaurangvetenskap med inriktning Gastronomi samt César Ritz Colleges i Schweiz där hon fick sin Masters diploma inom International Business in Culinary Management. Gaja har jobbat och gästspelat som kock både i Sverige och utomlands samt som föreläsare (bl.a på Umeå Universitet), kursledare och internationell restaurangkonsult. Hon brinner för att tillämpa vetenskapligt, teknologiskt och gränsbrytande tillvägagångssätt i sitt arbetssätt både i restaurangkök och hemmakök samt har stor passion för matens kemi, molekylär gastronomi och digital gastronomi.
Kursmaterial
Recept som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, material och recept ingår i avgiften.
Utvecklingsmöjligheter
Det finns gott om andra matlagningskurser på Medborgarskolan. Flera möjligheter till olika köks kurser och utbildningar med starter varje termin. Se vårt kursprogram på hemsidan www.medborgarskolan.se
Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/