Visa kurser.se som: Mobil

Elbas, fortsättning nivå 3-5

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
20 timmar
2019-09-09 17:45
2 480 SEK
Info om #Education#

Info om Elbas, fortsättning nivå 3-5

Vi spelar blues, rock, pop, funk och soul mm. På lektionerna varvar vi teknik- och rytmikövningar, teori, skalor, melodispel och komp och har garanterat roligt tillsammans!

Innehåll och upplägg
Vi spelar i grupp, och anpassar nivå och takt efter gruppens behov. Vi träffas en gång per vecka och du får ut mer av kursen om du avsätter tid för att träna hemma mellan gångerna.
Uppehåll 14/10 och 28/10.

Förkunskaper
Du bör ha spelat motsvarande tre-fyra terminer och kunna hitta toner hyfsat på greppbrädan. Du behöver vara bekväm med dur- och mollskalan (samt gärna fler kyrkotonarter) och ha koll på grundton, ters och kvint, notvärden, ackordanalys och tabulatur.

Är du ny i gruppen vill vi gärna att du berättar vid din anmälan hur mycket du spelat tidigare, om du spelar något annat instrument och om du kan noter och tabulatur.

Kursledare
Bengt Jonasson är en erfaren kursledare och yrkesverksam heltidsmusiker. Som basist spelar han bland annat med Dan Reed, Gunnel Mauritzson Band, Klas Toresson och André Ferrari. Bengt har en förkärlek till melodi- och ackordspel på elbas, och han har gjort ett flertal solobaskonserter i Skandinavien och England. Sin egen utbildning har han bland annat från Kungliga Musikhögskolan.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Du tar med ditt eget instrument. Har du en gammal elbas och är osäker på kvaliteten är det klokt att gå till en butik för att be om råd, och kanske byta strängar. Din kursledare sammanställer material anpassat efter gruppen. Beroende på gruppsammansättningen tas sedan beslut om ni också ska köpa en kursbok.

Utvecklingsmöjligheter
När kursen är slut kommer du att erbjudas en fortsättningskurs med liknande upplägg. Vill du få ut mer av ditt musicerande rekommenderar vi kursen "Musikteori i praktiken", där du i praktiska övningar får en chans att upptäcka hur musik blir till - harmonier, rytmer, ackord och noter. En kortare kurs som du kan kombinera med din instrumentkurs, eller gå separat.

Bra att veta
Som basist är man ofta efterlängtad i våra "Spela i band kurser" och många kombinerar, eller varvar, en kurs i sitt huvudinstrument med att spela i ett av våra band.

Du som går en instrumentkurs i grupp har möjlighet att boka på en extra privatlektion om 30 minuter i anslutning till kursen. Bra om du missat en gång, om du tyckt något var knepigt och vill ha lite extratid, eller om du har något eget projekt du vill ha feedback på. Lektionen bokar du genom din kursledare, pris 395 kr/gång.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Elbas, fortsättning nivå 3-5.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Elbas, fortsättning nivå 3-5!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner