Visa kurser.se som: Mobil

Dragspel fortsättning, nivå 2

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
20 timmar
2019-09-16 19:30
2 420 SEK

Info om Dragspel fortsättning, nivå 2

Det är härligt och roligt med dragspel, antingen du vill spela tango, folkmusik, jazz, klassiskt eller modernt.

Innehåll och upplägg
Vi spelar i grupp, och anpassar nivå och takt efter gruppens behov. Vi spelar både på gehör och efter noter, går vidare med enklare musikteori, intervaller, ackord och varvar ensemblespel med ren melodiinlärning.

Vi träffas en gång per vecka, och du får ut mer av kursen om du avsätter tid för att träna hemma mellan gångerna.

Förkunskaper
Du behöver ha spelat en - två terminer tidigare, eller ha motsvarande kunskaper.
Du behöver kunna spela en enkel melodi med tvåhansspel. Det innebär att du är bekant med placeringen av tonerna på höger hand, och kan växla mellan moll och dur i vänsterhanden i till exempel tonarterna C, F, G och D.
Det är bra om du kan tyda noter i diskantregistret (G-klav).

Din utveckling påverkas av om du spelar andra instrument sedan tidigare, och förstås av hur mycket tid du kan lägga på att öva. Rådgör med din kursledare eller fråga vid anmälan om du är osäker på vilken fortsättningsgrupp du ska välja. Är du ny i gruppen är det viktigt att du berättar vid din anmälan hur mycket du spelat tidigare, om du spelar något annat instrument och om du kan noter.

Kursledare
Andreas har sin utbildning som dragspelare bland annat från Sibelius Akademin i Helsingfors, och du kan ha hört honom spela klassiskt med Kungliga Filharmonikerna eller folkmusik på Stallet. Han är van att undervisa i olika genrer för alla åldrar.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Du tar med ditt eget dragspel, knapp-/pianodragspel går lika bra. Din kursledare sammanställer material anpassat efter gruppen och rekommenderar en lämplig bok.

Utvecklingsmöjligheter
Vi erbjuder många olika nivåer på fortsättningskurser. Rådgör med din lärare om du är osäker på vilken nivå som kommer att passa dig bäst.

Bra att veta
Har du ett gammalt dragspel stående är det klokt att låta någon se över det innan du börjar. Vi rekommenderar Erik Simons i Södra Ängby. Han stämmer, reparerar och säljer begagnat, adress Färjestadsvägen 10, 168 51 Bromma, t-bana Ängbyplan.

Du som går en instrumentkurs i grupp har möjlighet att boka på en extra privatlektion om 30 minuter i anslutning till kursen. Bra om du missat en gång, om du tyckt något var knepigt och vill ha lite extratid, eller om du har något eget projekt du vill ha feedback på. Lektionen bokar du genom din kursledare, pris 395 kr/gång.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Dragspel fortsättning, nivå 2.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Dragspel fortsättning, nivå 2!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner