Visa kurser.se som: Mobil

Diplomutbildning: Stora trädgårdsutbildningen

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Norrtälje
80 timmar
2020-02-09 09:00
14 995 SEK

Info om Diplomutbildning: Stora trädgårdsutbildningen

Hela konceptet trädgård! Med kunskap om växter, formgivning och odling berikas ditt gröna trädgårdsliv.

Trädgårdar är fantastiska men kräver kunskap hos den som vill sköta, förändra eller utveckla dem. För en givande och hållbar trädgård behövs kunskap om växter och hur man odlar, beskär, gödslar, formger, sår och planterar dem. Just kombinationen av skötsel och formgivning är lösningen för dig som vill utveckla din kunskap om trädgården för eget eller allmänt bruk.

Innehåll

Stora trädgårdsutbildningen är en längre kurs på grundnivå inriktad mot trädgårdskunskap och formgivning. Den ska ge en övergripande genomgång av trädgårdens många beståndsdelar från planering, sådd och plantering till skötsel, underhåll och skörd. Den tar upp planteringsprinciper, beskärning i teori och praktik, marklära och jordförbättring. Introduktion i trädgårdens blommande och gröna växter, med genomgång av några av våra vanligaste lökar, knölar, sommarblommor, perenner, buskar och träd och deras användning.

Upplägg

Huvudsakligen teoretiska moment med praktiska övningar och studiebesök. De teoretiska delarna (huvuddelen) består av genomgångar, gruppövningar, individuella uppgifter och studiebesök. En större enskild uppgift leder genom hela kursen i syfte att fördjupa inlärningen. Det är bra om du hinner arbeta med uppgiften mellan tillfällena. Uppgiften är en ordbok, som skapas runt ca 80 trädgårdstermer; att förklara i ord och/eller med bild.
Utbildningen ges på helger;

Start 9 feb, därefter 23 feb, 8+22 mars, 5+26 april, 10+24 maj, samt avslut den 7 juni. Studiebesök ingår.

Ungefärlig kursplan

  • Introduktion, jord, näring och beskärning
  • Sommarblommor, studiebesök
  • Lökar och knölar, gräs
  • Prydnadsbuskar, förökning, skötsel och plantering
  • Perenner; form och design
  • Fruktträdgården, jordförbättring samt egen fördjupningsuppgift som pågår under hela kursen

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Alla är välkomna.

Kursledare

Lena Bergene Westman har en grundläggande utbildning inom trädgård och är utbildad landskapsarkitekt från Alnarp, SLU. Hon arbetar idag bland annat med att rita trädgårdar genom sitt eget företag. Hon har flera års erfarenhet av undervisning. Lena fick en silvermedalj för sin balkong "Fjärilsvärmeri" på Nordiska trädgårdar i slutet av mars 2015. Lena undervisar även i en designkurs inom trädgård.

Kursmaterial

Visst kurs- och ritmaterial samt studiebesök ingår.

Diplom

Efter avslutad kurs, med minst 80 % närvaro samt godkända kursmoment och godkänd enskild uppgift, får du ett diplom.

Bra att veta

Anmälningsavgift 1 000 kr faktureras i samband med anmälan.
Obs! Speciella avbokningsregler gäller för våra linjer. Läs våra köpvillkor här. Du får detaljerad information i din bekräftelse som skickas efter att vi registrerat din ansökan.
Delbetalning: Som privatperson får du delbetala tre gånger utan extra kostnad, vänligen ange önskemålet i meddelande-fältet vid bokning.

Behöver du ta lån för att finansiera avgiften? Välkommen in på Human Finans hemsida för mer information om förmånliga studielån.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Diplomutbildning: Stora trädgårdsutbildningen.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Diplomutbildning: Stora trädgårdsutbildningen!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner