Inga recensioner än

Diplomerad florist - grund

Längd
96 timmar
Pris
24 495 SEK
Nästa kurstillfälle
2 september, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
96 timmar
Pris
24 495 SEK
Nästa kurstillfälle
2 september, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Diplomerad florist - grund

Älskar du blommor?

Den här utbildningen ger dig tekniska och teoretiska baskunskaper i floristhantverket. Du kommer att utveckla ditt färgseende och känsla för form och design. Vi kombinerar traditionella tekniker med nytänkande, och du får träffa flera olika kursledare med olika specialistkunskaper.

Utbildningen hålls i vår floristsal och du får mycket erfarenhet av praktiskt arbete med blommor och grönt. Under kursens gång har du även tillgång till vår digitala lärplattform. 

Utbildningen är ett första steg mot fortsatta studier eller arbete i branschen. Den är också ett utmärkt komplement för dig som vill bredda din kompetens som exempelvis trädgårdsmästare eller inredare/stylist. Du som vill lära dig för nöjes skull är naturligtvis också välkommen.

Innehåll

Vi arbetar mycket praktiskt och använder rikligt med blommor och grönt varje lektion. Lektionerna ägnas åt:

  • blomsterbinderi i olika stilar, exempelvis brudbuketter
  • höga och låga bordsarrangemang, kransar och begravningsdekorationer
  • ikebana - japansk blomsterkonst (nyhet!)
  • varuvård 
  • färg- och formlära 
  • grunder i butiksekonomi och kundservice
  • växtkännedom
  • grunder i snittblomsodling (nyhet!)
  • fotografera blommor för sociala medier (nyhet!)

Under utbildningens gång skapar du en portfolio. Utbildningen avslutas med ett teoretiskt test där du får visa vad du lärt dig. Du som vill praktisera i blomsterbutik efter utbildningen får även tips och råd (praktik sker på deltagarens initiativ). Blommorna du arbetat med tar du med dig hem.

Upplägg

Utbildningen hålls under fem helger, lördag och söndag kl. 09:30-16:30 (med lunchpaus och fikatillfällen) vecka 35, 37, 39, 41, 43 och 45

Aktuella datum: 2/9, 3/9, 16/9, 17/9, 30/9, 1/10, 14/10, 15/10, 28/10, 29/10, 11/11 och 12/11

Utbildningen hålls i vår floristsal i Medborgarskolans Hus på Hagagatan 23A.

Kursledare

Huvudledare är Charlotte Ageland som är utbildad florist och har drivit egen butik. Hon har lång erfarenhet av pedagogisk verksamhet och har föreläst och undervisat i många olika sammanhang. Idag håller Charlotte i Medborgarskolans grundutbildningar, flera fortsättningskurser samt kortare inspirationskurser. 

Andra kursledare som bidrar till undervisningen är bl.a. Anne-Charlotte Nilsson, utbildad ikebanist från Sogetsu-ryu i Tokyo. Hon har högsta graden, riji, och har ställt ut på bl. a. Takashimaya, Art Space K i Kagurazaka, Sogetsu Kaikan och Sogetsu Plaza - Heaven av Isamu Noguchi. Anne-Charlotte har en Fil.kand. och en Magisterexamen i Konstvetenskap med inriktning på Japan och Kina.

Kursmaterial

Alla blommor, verktyg, material samt viss litteratur ingår. Ta bara med en lunchsmörgås och papperskassar att bära hem blommorna i. Ett tips är att ha på sig oömma kläder och sköna skor.

Förkunskaper

Du behöver inte ha några förkunskaper - bara passion för växter och design!

Diplom

För att få diplom vid avslutad kurs krävs minst 80% närvaro samt godkända kursmoment. Diplomet skickas hem till dig.

Bra att veta

Anmälningsavgift på 1000 kr faktureras i samband med anmälan. Obs! Speciella avbokningsregler gäller för våra linjer. Läs våra köpvillkor här. Du får detaljerad information i din bekräftelse som skickas efter att vi registrerat din ansökan.

Avgiften kan betalas med Swish, kort eller Medborgarskolan faktura. Som privatperson får du delbetala tre gånger utan extra kostnad, vänligen ange önskemålet i meddelande-fältet vid bokning.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6% rabatt på Bokus och 10% rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Diplomerad florist - grund och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.