Visa kurser.se som: Mobil

Det växtbaserade köket, vegetarisk mat

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
80 timmar
2021-11-19 09:00
17 995 SEK

Info om Det växtbaserade köket, vegetarisk mat

Allt fler väljer att dra ner på köttet och fylla tallriken med mat från växtriket. I utbildningen vässar vi matlagningen och kunskaperna i köket där maten från växtbaserad kost spelar huvudrollen.

Vi lagar mat med grönsaker i fokus. Växtbaserad kost. Under utbildningen lägger vi stor vikt på att bygga upp kompletta måltider, höja smakerna på råvaror från växtriket och jobba med olika konsistenser och texturer som kompletterar varandra. Allt för att du ska kunna jobba kreativt och självständigt i köket efter avslutad utbildning.

Utbildningen vänder sig till dig som vill öka dina kunskaper inom det vegetariska köket och förstå grönsakernas magi.

Kanske arbetar du redan i ett kök, där råvaror från växtriket spelar en allt mer framträdande roll. Kanske är du intresserad av matlagning i största allmänhet och vill öka dina kunskaper inom det växtbaserade köket i synnerhet. Kanske vill du främst fördjupa dina kunskaper för god, hälsosam och klimatmedveten matlagning, som gör det lustfyllt att öka intaget grönsaker, bönor, linser, nötter, frön och frukt.

Innehåll

Grundsmaker, konsistenser och texturer.

De gröna råvarorna – tillagning och smaksättning.

Tekniker för tillagning av rotfrukter, kål och andra grönsaker.

Smaksättare, såser, crunch och andra tillbehör som höjer upplevelsen.

Näringslära – att tänka på i ett grönare kök.

Upplägg

Utbildningen är upplagd intensivt  dagtid under två veckor i slutet av juni. Avslutas med ett teoriprov samt att deltagarna även planerar en avslutningsmeny som lagas sista dagen. Minst 2 tillfällen är helt teoretiska, men merparten av kursdagarna lagas det mat i vårt utbildningskök.

80 stud timmar, 9 tillfällen helger fre-sön start 19-21/11, 3-5/12 och avslutning 17-19/12 kl 9.00-16.30.

Deltagarna arbetar i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recept. Alla hjälper till med förberedelser och att återställa köket.

Förkunskaper
Alla intresserade är välkomna.

Kursledare
Ulrika Hoffer är kostvetare, dietist, kokboksförfattare och anlitad föreläsare och kursledare. Hon är holistisk livsstilscoach och certifierad i Stahre-metoden, ett KBT-program för att bryta med känslomässigt ätande. Ulrika är författare till boken Råsmart Familj, korad till Årets måltidslitteratur, kategori hälsa 2011. Hon är även författare till Smarta sötsaker, Good mood food, Ärlig mat och Supersnacks. Läs gärna mer här. Ulrika har ansvarat för Medborgarskolans diplomutbildningar inom näring/hälsa/raw food. Hon håller också flera korta kurser i hälsosam matlagning.

Kursmaterial
Recept som du använder på kursen. Huvuddelen av kostnaderna för recept och råvaror ingår i avgiften. Men till en slutuppgift behöver du själv handla in vissa råvaror till ett belopp av ca 300:-.

Utvecklingsmöjligheter
Ulrika håller fler kurser på tema hälsa bl a nordisk supermat, kålkurser och fermentering. Fler utbildningar och kurser hittar du på medborgarskolan.se.

Diplom

Efter avslutad utbildning, med 80 % närvaro i godkända moment får du ett diplom.

Bra att veta

Med tanke på rådande omständigheter, så att vi alla ska känna oss så trygga som möjligt har vi på Medborgarskolan sett över och ändrat vissa rutiner runt  bl a städ och storlekar på grupper mm. Läs mer på länken och känn dig välkommen.

https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/ortssidor/medborgarskolan-stockholm/information-om-coronaviruset-och-overgangen-till-distansundervisning/

Anmälningsavgift 1 000 kr faktureras i samband med anmälan. Obs! Speciella avbokningsregler gäller för våra linjer. Du får detaljerad information i din bekräftelse som skickas efter att vi registrerat din ansökan. Om utbildningen är fullbokad: Fyll i anmälan som vanligt men gör en notering att det gäller en köplats. Vi kontaktar dig när en plats blir ledig.

Om du är intresserad av ett förmånligt studielån, vänligen läs mer via denna länk: Human Finans

Som privatperson har du möjlighet att delbetala tre gånger utan extra kostnad, skriv ”3 delbet” i meddelanderutan vid bokning.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln.

 

 

 

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Stockholm

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Det växtbaserade köket, vegetarisk mat.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Det växtbaserade köket, vegetarisk mat!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner