Visa kurser.se som: Mobil

Data - Grundkurs i Windows 10

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
12 timmar
2021-11-22 18:00
2 195 SEK

Info om Data - Grundkurs i Windows 10

Känn dig bekväm med din dator. Att kunna använda en dator är i stort sett nödvändigt idag. Det öppnar upp en hel värld och gör att vardagliga ärenden kan göras på nolltid. All information som kan behövas finns några klick bort och du kan göra både bankärenden och boka biljetter.

Innehåll
Kursen ger dig grundläggande datakunskaper. Vi går igenom vad datorn kan användas till, exempelvis att skriva brev, skicka e-post, handla via Internet, surfa på nätet, ladda över bilder från kamera/mobil, samt skydda din dator från t.ex. virus. Du lär dig de grundläggande funktionerna i din dator samt att hantera filer och mappar. Du får lära dig smarta kortkommandon och får många tips. Hantera USB-minnen och pröva på några olika program i datorn.

Upplägg
Ta med din egen dator om du har en bärbar dator. Det är alltid bättre att använda sig den dator som man sedan kommer att ha i det dagliga livet. Om du inte har en egen så har vi PC-datorer som du kan använda under lektionerna.
Vi varvar teori och praktik. Det är bra om du kan öva på din dator hemma mellan kurstillfällena.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
I kursen använder vi kursbok "Grundläggande IT för seniorer - Windows 10". Finns att köpa på Bokus eller på Akademibokhandeln.

Utvecklingsmöjligheter
När du har gått den här grundkursen kan du gå Hela Officepaketet.

Bra att veta

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10% på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Stockholm

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Data - Grundkurs i Windows 10.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Data - Grundkurs i Windows 10!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner