Visa kurser.se som: Mobil

Blommor. Florist fortsättning, 6 dagar. Intygskurs

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
54 timmar
2020-03-07 09:00
11 995 SEK

Info om Blommor. Florist fortsättning, 6 dagar. Intygskurs

Fördjupningskurs inom floristik. En intygskurs för dig som vill lära dig mer om floristyrkets tekniker och kunskaper om blommor samt hantering av blommor och verktyg.

Fördjupningskurs på 6 heldagar. Denna kurs förutsätter att du har gått Medborgarskolans florist grundkurs eller florist grundkurs light eller har motsvarande förkunskaper. Intygskurs!

Innehåll och mål

Med inriktning på det praktiska arbetet i butik med blommor får du lära dig mer om grundtekniker, material och blomsterlära. En perfekt fortsättning för dig som gått Medborgarskolans steg 1, grundutbildning.

Upplägg

I denna kurs blir det fokus på buketter, dekorationer, bröllopsbinderi och begravningsbinderi i olika färger och former. Nya trender och tekniker, hur man skriver begravningsband och vackra inslagningar. Blommor efter säsong och tema. Du utvecklar dina kunskaper i både modernt och traditionellt binderi. Vi går även igenom floristens roll nu och då, rutiner i butik, blomstertraditioner i mångkulturellt land, att starta och driva företag samt ekonomi och marknadsföring.
Kursen är inriktad på praktiskt arbete med färska blommor och är upplagd på 6 tillfällen på lördagar och söndagar med start 7/3, 8/3, 21/3, 22/3, 4/4, 5/4. kl 9.00-16.15 med paus för lunch.
Tänk gärna på att bära oömma kläder och sköna skor. I priset ingår allt material och alla blommor samt lån av verktyg. Blommorna tar du förstås hem.

Kursmaterial

I avgiften ingår allt material och alla blommor som används. Priset för kursen är 12 995 kr, varav anmälningsavgift utgör 500 kr som skall betalas omgående vid anmälan. Först då är din anmälan bekräftad.

Kursledare

Charlotte Ageland är utbildad florist och har drivit egen butik, medverkat vid Nobels blomsterskapande, föreläst och undervisat i olika sammanhang. Idag gör Charlotte binderier på efterfrågan, i många olika spännande sammanhang och håller många kurser och utbildningar på Medborgarskolan.

Förkunskaper

Denna kurs förutsätter att du har gått Medborgarskolans florist grundutbildning eller florist grundkurs light eller har motsvarande förkunskaper.

Bra att veta

Har du tidigare gått en lightkurs på  45  studietimmar ha du rätt till ett diplom som motsvarar en grundutbildning. 

Anmälningsavgift 500 kr faktureras i samband med anmälan.
Obs! Speciella avbokningsregler gäller för våra linjer. Läs våra köpvillkor här. Du får detaljerad information i din bekräftelse som skickas efter att vi registrerat din ansökan.
Vill du delbetala kursen? Kontakta oss för mer information.

Behöver du ta lån för att finansiera avgiften? Välkommen in på Human Finans hemsida för mer information om förmånliga studielån.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Blommor. Florist fortsättning, 6 dagar. Intygskurs.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Blommor. Florist fortsättning, 6 dagar. Intygskurs!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner