Visa kurser.se som: Mobil

Båtmekanikerintyg, Värmdö

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
16 timmar
2020-04-25 09:30
3 025 SEK

Info om Båtmekanikerintyg, Värmdö

Kursen ger dig en allmän information om hur du själv lätt kan avhjälpa enklare fel, som t.ex impellerbyte och luftning av en diesel, filterbyten och åtgärder vid bränslestopp m.m.

Många sjöräddningsuppdrag sker på grund av motorstopp i fritidsbåtar. Motorstoppet hade kunnat undvikas eller klarats av om någon ombord hade haft kunskap om motorn!

Innehåll
Kursen omfattar inte enbart kunskap om själva motorn utan även andra moment som t.ex.: ellära, styrning och dess reglage, installation av toaletter och bordgenomföringar, information och checklista på vad som bör göras och servas på båten i stort under ett års tid för att ha en säker och välskött båt samt vilka verktyg och reservdelar som behövs.

Upplägg
Vi varvar teori med praktik i vår verkstad på Ingarö. I anslutning till kursen anordnas prov för båtmekanikerintyget enligt NFBs normer. Kostnad för själva provet tillkommer och betalas direkt till förhörsförrättaren från NFB.

Förkunskaper
Kursen kräver inga förkunskaper.

Kursledare
Marcus Morberg kommer från Amfibiebataljonen som båtchef och maskinist. Han har också en livslång erfarenhet av skötsel och reperationer av fritidsbåtar. Marcus är auktoriserad säkerhetsbesiktningsman av fritidsbåtar.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Materialkostnad
Materialet finns på plats vid första tillfället och faktureras i efterhand, ca 300 kr.

Bra att veta
Medborgarskolan samarbetar med Svenska Sjö.
När du tagit Förarintyget eller Kustskepparintyget och dessutom är medlem i en båtklubb så får du 20% rabatt på försäkringspremien hos Svenska Sjö. Kontakta Svenska Sjö för att tillgodogöra dig rabatten.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln:
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Båtmekanikerintyg, Värmdö.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Båtmekanikerintyg, Värmdö!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner