Visa kurser.se som: Mobil

Analog fotokurs - steg 2

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
12 timmar
2019-11-14 18:00
1 995 SEK

Info om Analog fotokurs - steg 2

Under kursens gång lär du dig mer om olika mörkrumstekniker och sätt att påverka dina bilder. Till exempel kan filter, efterbelysning och pjattning, komposition, kontrast och beskärning användas för att göra dina kopior bättre och skapa olika uttryck i dem.

Innehåll
Du kommer att kopiera bilder från egna negativ och har också möjlighet att framkalla film under handledning, men vi kommer inte att gå igenom hela framkallningsprocessen från grunden.

Upplägg
Kursen är praktisk med kortare genomgångar av olika tekniker, tips och råd. Arbetet sker till största delen individuellt under handledning och utgår från var och ens bilder och önskningar att påverka resultatet. Du kan jobba med en serie bilder eller några helt skilda motiv. Vi avslutar med en gemensam bildvisning för att få och ge respons och inspiration till varandra.

OBS! kursen är förlagd i vårt labb på Kulturama i Hammarby sjöstad.

Förkunskaper
Du behöver ha någon erfarenhet av att arbeta i mörkrum och du ska gärna ha framkallat film tidigare. Det betyder att du ska känna till hur du gör en kopia från ett negativ, men inte att du ska veta hur du får dina bilder precis som du vill ha dem. Det övar vi på i kursen!

Material
Allt material ingår.

Kursledare
Anna Neander är konstnär och jobbar både med digitalt och analogt fotografi. Hon har tidigare arbetat med bildjournalistik. I kurserna läggs stor vikt vid praktiska övningar och hur tekniken påverkar bildspråket.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Denna kurs ges av Kulturama som är en del av Medborgarskolan.

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Analog fotokurs - steg 2.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Analog fotokurs - steg 2!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner