Visa kurser.se som: Mobil

Analog foto - Fotografera med våtplåt

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
20 timmar
2020-04-03 17:00
6 300 SEK

Info om Analog foto - Fotografera med våtplåt

Vill du lära dig en historisk fotografisk metod? Våtplåtsfotografiet är från 1851 och bilderna har en exceptionell bred tonskala och en detaljrikedom som gör att tekniken alltid förblir aktuell.

Det visuella uttryck som våtplåt, eller kollodiumprocessen skapar, väcker en känsla av den inneboende själ man brukade tala om i relation till fotografi. Tillvägagångssättet påminner om alkemi, vilket är någonting som gått förlorat i samtidens digitala utveckling. Med fokus på hantverket får du lära dig att utöva våtplåtsfotografiets "magiska" process".

Innehåll och mål
Denna workshop i våtplåtsfotografi är en introduktion till att skapa fotografier på glas, historiskt kända som ambrotyper. Vi kommer gå igenom processen från grunden och efter workshopen kommer du själv klara av att självständigt arbeta vidare med tekniken.

Upplägg
Fredag kväll, lördag och söndag.

Under fredagskvällen får du en kortare historisk och teoretisk introduktion till tekniken. Vi går igenom utrustning, hantering av kemi, inköpsställen, m.m. Vi kommer dessutom skära och förbereda glaset. På lördagen och söndagen gör du dina egna unika våtplåtar under handledning. Du får öva på varje steg i processen, från att preparera glaset till att fotografera, framkalla och lacka plåtarna. Medan vi fotograferar pratar vi kring processen, gör felsökningar när det inte blir som du tänkt dig, men också uppmärksamma de ibland positiva och oanade effekter som kan uppstå under processens gång.

Kursen är begränsad till 4 deltagare.

Kursmaterial
Kemi och material ingår i kursen. Dessutom utrustning, inklusive storformatskameror. Du får ett skrivet kompendium med dig hem.

Förkunskaper
Inga tidigare fotografiska erfarenheter krävs.

Kursledare
Anna Linderstam, fotograf och konstnär, utbildad på Fotohögskolan i Göteborg och Kulturama.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.

Kursen är förlagd på Kulturama i Hammarby sjöstad.

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Analog foto - Fotografera med våtplåt.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Analog foto - Fotografera med våtplåt!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner