Visa kurser.se som: Mobil

Trädgårdskurs inklusive träd- och buskbeskäring

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Uppsala
12 timmar
2020-04-06 18:45
1 295 SEK

Kursbeskrivning

Går du i trädgårdstankar och funderar på hur du ska beskära dina träd och buskar? Har du också frågor kring skötseln av din trädgård och vilka växter som skulle trivas där?

Innehåll
På kursen får du en chans att inspireras och entusiasmeras så att du kan njuta av din trädgård. Ett skapande arbete där materialet är levande och svarar på det du gör. Du får tips och idéer kring trädgårdars utformning och komposition. Här syns teman som trädgårdsskötsel från grunden, vilka växter fungerar var och hur får jag till en lättskött trädgård med mera. Kursen behandlar även viss beskärning av träd och buskar utifrån olika perspektiv. Du får också en genomgång av olika verktyg och säkerhet i den mån du behöver.

Upplägg

Kursen är på fyra tillfällen och genomförs till viss del i deltagarnas trädgårdar (i allra möjligaste mån). Första kurstillfället träffas alla i Medborgarskolans lokaler i Uppsala på Hamnesplanaden 1.

Förkunskaper

Inga förkunskaper behövs.

Kursledare

Per Axell har arbetat som trädgårdsmästare och trädgårdsdesigner i 30 år. Han är även illustratör med inriktning mot natur och trädgård. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kallelse/Faktura

Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.

Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta

Genom att välja Medborgarskolan gör du ett hållbart miljöval. Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför arbetar vi systematisk med miljöförbättrande åtgärder och är sedan 2016 miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Trädgårdskurs inklusive träd- och buskbeskäring.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Trädgårdskurs inklusive träd- och buskbeskäring!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner