Visa kurser.se som: Mobil

HållBär - Kurs i att skapa hållbara smycken

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Eskilstuna
15 timmar
2021-11-24 16:00
1 595 SEK

Kursbeskrivning

Här tar vi hand om det vi redan har. Namnet Hållbär handlar både om att det ska vara hållbart som i att det ska kunna användas och bäras hur länge som helst, lika mycket som att det ska vara hållbart ur miljösynpunkt. Vi arbetar i tre dagar under temat Smycken och bärbarhet ur ett hållbarhetsperspektiv.

Vi på Medborgarskolan följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och ber dig som deltagare att göra detsamma för allas trygghet i kampen mot Covid-19. I våra lokaler hjälps vi alla åt att förhindra smitta genom att endast befinna oss här om vi är fullt friska, tvätta händerna ofta samt följa de riktlinjer som skyltas i lokalerna. Tack för visad hänsyn! Varmt välkommen. Observera att våra köpevillkor gäller som vanligt.

Innehåll

Vi kommer att arbeta i de material vi själva samlat på oss. Tillsammans samlar vi inspiration och designar våra hållbara smycken. Varför inte skapa någonting som du kan ge bort i present till någon du tycker om? På kursen kommer du att få se det kursledaren själv skapat samt bilder på andra smyckeskonstnärers kollektioner.

Kursen avslutas med en liten redovisning, antingen av ett färdigt smycke/något bärbart eller av en idé som kan färdigställas efter kursen.

Upplägg

Vi träffas första gången på onsdag kl. 16:00-18:00 där vi  har en presentation, introduktion och inspirationsgenomgång för kursen.

Därefter träffas vi under helgen på lördag och söndag kl. 10:00-16:00 båda dagarna. Därefter träffas vi under helgen på lördag och söndag kl. 10:00-16:00 båda dagarna. Vi tar paus under dagen för fika och lunch.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs för att delta på denna kurs.

Kursledare

Rebecca Radhammar har en examen inom smyckeskonst från Högskolan för Design och konsthantverk. Hon kompletterar i detta nu sin examen med en folkhögskollärarutbildning vid Linköpings universitet. Rebecca har utöver studierna en egen verkstad där hon framförallt arbetar med återbrukat material, samtidigt som hon gärna förespråkar hållbarhet och medvetenheten kring de vardagliga valen vi behöver göra i riktning mot att leva mer hållbart och därmed bromsa de negativa effekter av människans framfart som påverkar vårt klimat.

Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial

Till kursen kommer du behöva ta med dig eget material. Detta betyder inte att du behöver gå till en butik utan att du ska ta det som du ändå har hemma. Har du ätit tacos till middag? Ta med dig förpackningen till majsen. Har du en trasig skjorta i garderoben som det aldrig blir av att du lagar? Ta med dig den. Bytte du just ut elen i en secondhand-fyndad lampa? Ta med dig den gamla sladden - det finns väldigt mycket roligt inuti.

Öva dig på att se saker för vad de Inte är, för det är definitivt ett potentiellt material till ett hållbart smycke. Om du vill använda dig utav exempelvis metall, kom ihåg att en plåtsax kan vara bra att ha.

Kallelse/Faktura

Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.

Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta

Genom att välja Medborgarskolan gör du ett hållbart miljöval. Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför arbetar vi systematisk med miljöförbättrande åtgärder och är sedan 2016 miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Vi bjuder på kaffe och té i våra lokaler.

Folkbildning

Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om HållBär - Kurs i att skapa hållbara smycken.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera HållBär - Kurs i att skapa hållbara smycken!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner