Jazzfunk

Längd
15 tillfällen
Pris
3 350 SEK
Nästa kurstillfälle
Löpande kursstarter se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
15 tillfällen
Pris
3 350 SEK
Nästa kurstillfälle
Löpande kursstarter se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

jazz

Dansa Jazzfunk

Det som skiljer Jazzfunk från traditionell jazz är att dansstilen har tydliga influenser av streetdance. I Jazzfunk blandas de rena och tydliga linjerna från Jazzdans med personlighet och groove från streetdance.  Resultatet blir en tuffare Jazzdans som dansas till allt från pop till hiphop! Jazzfunk kännetecknas av energifyllda och dynamiska rörelser med fokus på att dansa till modern och populär musik. Jazzfunk betonar ofta attityd, isolationsförmåga samt rytmik och dansarna använder sig av snabba rörelser med tydlig precision. Stilen kan vara både lekfull samt kraftfull och det är vanligt med en personlig tolkning av musiken.

Musiken som används på Jazzfunkens klasser varierar kraftigt, men består till mesta dels av musik hämtad från pop- och hiphopkulturen. Precis som i Jazzdansen innehåller jazzfunk en hel del rörelsedynamik. Under lektionerna på Marikas tränar du styrka, koordination, rytm och kondition. Jazzfunk är en dansstil som hjälper dig att få en hårdare och tyngre framtoning i ditt rörelsespråk.

Jazzdans har sitt ursprung i en blandning mellan afroamerikansk tradition och balettens teknik. Jazzdansen är en fartfylld och energikrävande dansstil, full av glädje och utrymme för egen tolkning. Rena rörelser, långa linjer och stor dynamik finns alltid med även om jazzdansen är ständigt i utveckling och influeras av händelser av dagsaktuella dansstilar. Stilen kan variera mycket beroende på vilken lärare du väljer. Men vilken lärare du än dansar för så får du möta mycket varierande musik, allt mellan pop, musikal, hiphop och rock! På Marikas jazzklasser arbetar du med olika rörelsedynamiker och försöker hitta ett sväng i rörelserna och dansen. Marikas erbjuder även kurser för ungdomar i Showjazz och Modern Jazz. De olika jazzgenrerna har sitt ursprung i jazzdansen men de har därefter utvecklats så pass mycket att de format sig till separata genrer med unika stilar och tekniker.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Löpande kursstarter

  • Kurs
  • Stockholm

Målgrupp

Från Nybörjare

Marikas Dans & Modestudio
Döbelnsgatan 56
113 52 Stockholm

DANSKURSER PÅ MARIKAS DANS & MODESTUDIO I STOCKHOLM 💃

Kom och dansa med oss på Marikas Dans & Modestudio i Stockholm! Här finner du flertalet olika danskurser som exempelvis: Barndans, Pyttedans, Balett, Dansmix, Hiphop/Streetdance, Jazzdans, Afro & dancehall, Seniordans med flera. Vi erbjuder danskurser från 2 år och uppåt....

Läs mer och visa alla kurser med Marikas Dans & Modestudio

Highlights