Visa kurser.se som: Mobil

Saxofonkurs, individanpassad undervisning

Malmö Musikskola
Kursinformation
Malmö
14 tillfällen
4 550 SEK
saxofon individanpassad undervisning

Kursbeskrivning

Utveckla dina saxofonkunskaper

Redan spelat saxofon och vill fördjupa dina kunskaper? Vill du lära dig nya låtar eller arbeta med din teknik och tonbildning?

Vår lärare Hannes Bennich hjälper dig vidare i din utveckling!

Kursinnehåll

  • Notläsning: redan från första dagen lär man sig att läsa och spela samtidigt. Vi anser att notläsning är nödvändigt för att kunna utveckla sina färdigheter i instrumentet.

  • Rytm: vi klappar olika rytmer och går igenom alla notvärden.

  • Gehör och sång: att kunna sjunga är en av de viktigaste faktorerna i utvecklingen av gehöret. Vi sjunger olika toner som vi spelar och övar på att känna igen dem.

  • Tonbildning: vi går igenom saxofonens olika nyanser och hittar vårt personliga ”sound”. Saxofonen ska vara en förlängning av rösten.

  • Teknik: en god teknik är en förutsättning för att kunna ha en varierad repertoar. Vi lär oss grundläggande saxofon-teknik.

  • Ergonomi: att stå rätt när man spelar är otroligt viktigt för att undvika framtida skador. Vi testar olika övningar för rygg och axlar för att upprätthålla en bra hållning.

Upplägg och längd på kursen

För hösten 2020 kommer lektionerna preliminärt hållas veckodagar mellan 16–20. Kontakta oss för mer information. 14 tillfällen à 30 min, eller 7 tillfällen à 60 min.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Barn och vuxna som har provat på att spela saxofon tidigare.

Kursledare

Hannes Nyström Bennich är utbildad saxofonist vid Musikhögskolan i Malmö, Skurups Folkhögskola samt Lunnevads Folkhögskola. Hannes har sin grundutbildning inom jazz men spelar även pop, balkan, folkmusik m.m. och under sin gymnasietid fick han den stora äran att vara solist med Norrköping Symfoniorkester. 
Han har under de senaste åren spelat runt om i världen, bland annat i Kanada, Tyskland, Norge och spelar aktivt i Sverige på scener så som Fasching, Unity Jazz och Glenn Miller Café mfl. Hannes har undervisat både nybörjare och mer erfarna saxofonister och anpassar gärna lektionerna efter individen.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Saxofonkurs, individanpassad undervisning.

Malmö Musikskola

Malmö Musikskola

Malmö Musikskola

Malmö Musikskola erbjuder lektioner i piano, cello och saxofon till såväl nybörjare som erfarna. Vi undervisar barn från 5 års ålder och vuxna. Under åren har vi haft allt från elever som har musiken som hobby, till studenter som söker...


Läs mer och visa alla kurser med Malmö Musikskola

Kontaktuppgifter till Malmö Musikskola

Malmö Musikskola

Jörgen Kocksgatan 65A
21120 Malmö

Tel: 040 643 00 07
Mobil 0761 47 30 30

Recensioner
Bli den första att recensera Saxofonkurs, individanpassad undervisning!

Liknande kurser