Visa kurser.se som: Mobil

Kom igång att illustrera – illustrationskurs, måla, teckna, rita

Kloka kurser
Kursinformation
Distans
1 termin
7 900 - 12 000 SEK inkl. moms
Kommande starter
Distans
Löpande starter  
12 000 SEK
Löpande starter  
7 900 SEK
Svenska
Lär dig illustrera

Kursbeskrivning

Kurs i illustration

Tycker du om att rita och funderar på att ta det till nästa nivå och bli en illustratör? Hur tänker en illustratör? Kanske behöver du fylla din portfolio med nya spännande bilder?

I den här kursen går vi igenom 10 olika uppgifter med 10 helt olika typer av illustration. Vi blandar dessutom in 30 korta uppgifter som är utformade för att utmana dig och utforska din talang. Du löser uppgiften på så lång tid som du själv väljer, och när du är klar så får du 30 minuters genomgång av uppgiften online av en erfaren illustratör.

I kursen ingår även intervjuer med verksamma professionella illustratörer, tips och trix Pinterest, färgrymder, filformat. Allt samlat i en elevportal med videomaterial och nedladdningsbara dokument.

Efter avslutad utbildning får du ett diplom som ett kursbevis med framförallt har du 10 stycken genomarbetade illustrationer till din portfolio.

Innehåll i illustrationskurs PLUS

Tio olika moduler med större illustrationsuppgifter, 30 korta uppgifter samt avsnitt med portfolio-, bildstorlek- och filupplösningstips.

Visbok
Vår svenska visskatt ska bli en bok. Fånga essensen av en visa och rita till det, en övning i att tolka och låta illustrationen bära fram känslan i texten.

Gratulationskort

Hipp hipp hurra!
Rita gratulationskort för olika målgrupper. Vi äter russinen ur illustrationskakan och gottar oss i glädjen bilder skapar.

Bilderbok

Manuset “Noggranne Noa” behöver en bild, vi rör oss in i barnens värld och fokuserar på historien, komposition och vad en bild kan tillföra till texten.

Karta

Ibland kan man som illustratör hjälpa någon att hitta rätt. Med hjälp av vår förmåga att skapa tilldragande bilder ska vi ta förvandla information till något lättillgängligt och lättöverskådligt.

Redaktionell illustration

Vi provar redaktionell illustration, tidningen “Arbetskraft” behöver en illustration till en artikel om ett svårt och allvarligt ämne.

Kokboken

Baka baka liten… bild! En ny kokbok för barn ska ha en illustration och vi ska rita ett av recepten med instruktion.

Tidningsomslag

Omslagsillustration, ett svårt ämne behöver en illustration som fångar läsarens intresse för magasinet. Vi funderar lite extra på komposition både i motiv och i förhållande till texten.

Mönster till skrivböcker

Nu ska vi prova att skapa mönster som ska passa till omslaget på skrivböcker. Vi går igenom olika sätt att skapa mönster och pratar om hur det är att jobba med mönster i en serie.

Fakta

Att få lära någon annan något är att ge någon en gåva. Här dyker vi ner i det torra och schematiska och skapar vackra och informativa bilder.

Filmfestivalsaffisch

Att tolka ett ämne abstrakt är vad vi ska ge oss ut i här, när Uddevalla Filmfest vill ha en affisch. En bild säger mer än hundra filmer, eller hur var det nu?

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Förkunskapskrav

Du måste gilla att rita och ha förmågan att få fram en bild på ett eller annat sätt, kursens fokus ligger på idéen och innehållet i bilden snarare än hur man faktiskt gör bilden. Du använder vilket media du vill och vilka program du vill men måste kunna skicka in dina resultat digitalt när du är klar med en uppgift.

Kostnader

Kursen finns i två olika varianter:

1.
Personlig bedömning och kontakt med lärare efter varje uppgift. 10 moduler med övningar samt 30 snabba uppgifter.
12.000 kr

2.
Bedömning av dina inlämnade uppgifter tillsammans med andra elever i ett klassrum online en gång i veckan. 8 moduler med övningar och 24 snabba uppgifter.
7.900 kr

Kursledare

Under kursens gång har du tillgång till din kursledare, Sara Forsberg som guidar dig genom din kurs. 

Sara gick ut design utbildningen HDK i Göteborg 2007 och har sedan dess jobbat som illustratör, grafisk formgivare och Surface designer. De senaste 5 året på Søstrene Grene i Danmark där hon varje dag gjort illustrationer och mönster för en mängd olika produkter. Innan dess har hon skapat illustrationer för tillexempel Papyrus, JM, Datorboksförlaget, Kulturhuset fyren, Svensk fisk bland andra.

– Jag har helt enkelt lagt upp den här utbildningen så som jag själv hade velat gå den. Med realistiska uppgifter och där resultatet kan användas i din portfolio för att få nya uppdrag. Så du får in tänket och tempot i ditt sätt att attackera ett illustrationsuppdrag.

Varmt välkommen till min kurs!

//Sara Forsberg

Video

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Kom igång att illustrera – illustrationskurs, måla, teckna, rita.

Kloka kurser

Kloka Kurser säljer olika utbildningar och kurser som kan läsas på distans inom områdena; Inredning, grafisk formgivning, illustration, foto, dryckeskunskap och digital marknadsföring mm.  Smidigheten att läsa på distans är att du kan utföra alla kurser helt i din egen...


Läs mer och visa alla kurser med Kloka kurser
Recensioner
Bli den första att recensera Kom igång att illustrera – illustrationskurs, måla, teckna, rita!
Intresseanmälan

För att få mer information om Kom igång att illustrera – illustrationskurs, måla, teckna, rita, fyll i följande uppgifter: