Visa kurser.se som: Mobil

Skriv som en journalist! En distanskurs i journalistiskt skrivande - FÅTAL PLATSER KVAR

Jorun Modén - Författarkurs.se
Kursinformation
Distans
8 veckor
2 500 SEK inkl. moms
Snittbetyg: 5 (12 Recensioner)
Svenska

Kursbeskrivning

Skriv som en journalist – distanskurs i journalistiskt skrivande
journalistkurs

De har inte att göra med att du behövde lära dig att skriva. Låt dem tro att du föddes sådan. – Ernest Hemingway.

Driver du en blogg, är du webbredaktör eller författare som vill vässa verktygen i journalistiskt skrivande? Våren 2018 kan du gå "Skriv som en journalist" med start den 7 februari. Kursen pågår i 7 veckor + en bonusvecka för att knyta ihop de sista uppgifterna om så behövs. Räkna med att du varje vecka behöver kunna avsätta i snitt 4 timmar samt skriva minst två texter på 1.000 - 3.000 tecken vardera för att klara av kursen. Det kommer att bli en lektionschatt en gång i veckan klockan 19:00 för att gå igenom nyckelmoment i kursmaterialet (som presenteras på en lösenordsskyddad lektionssajt där du också lämnar in dina skrivuppgifter). 

Det här är en distanskurs där du på bara åtta veckor lär dig knep som omedelbart gör skillnad för dig och dina läsare. Under kursen skriver du artiklar som du postar i en egen journalistlya. 

Datum för chatt: Start 7 februari, därefter den 14 februari, 21 februari, 7 mars, 14 mars, 21 mars, och 28 mars. 

Så här har det gått för några tidigare deltagare:
Elin Himmerland skriver för bland annat Friskvårdsmagasinet. Hon har intervjuat Börje Salming och även blivit intervjuad i tidningen Driva Eget.

Bloggaren Hans Mebius var redan i gång som skribent på Kurera.se men önskade vässa sin journalistiska skrivteknik.

Fotografen och frilansjournalisten Kristina Westring har bland annat sålt in reportage till Allt om trädgård och tidningen Traktor.

Helena Stenros fick fast jobb som krönikör (och har också sålt in en novell till tidningen Allas).

Andra deltagare har fått växla om på sin nuvarande arbetsplats till en roll med mer journalistiskt skrivande. Jag har också deltagare som bloggar eller driver hemsida och vill nå fler läsare med sina ord.

Undervisningen sker via en lösenordsskyddad lektionssajt
journalist, journalistkurs

Allt det här får du med dig
– Lär dig en enkel teknik för att skriva artiklar som kan jobba flerdubbelt (som notis, artikel och fördjupning). I vilken ordning bör man presentera sitt material och hur hittar man vinkeln för en artikel? Hur tänker journalister? 

– Förstå din läsare. För att nå dina läsare studerar du hur man lär känna sina målgrupper och konsten att skapa en tänkt avsändare.

– Nyhetsvärdering och konsten att hitta idéer. Lär dig bedöma vilka artiklar som kommer att väcka intresse.

– Artikelformat och riktlinjer. Utan form flyter texten ut – en form gör ditt budskap mer attraktivt. Du får en starkare profil och underlättar för läsaren. Så småningom lär du dig skriva enligt formatet och sparar både tid och energi.

– Intervjuteknik. Så förbereder du dig så att du får ut mesta möjliga av intervjun.

– Internets förutsättningar och SEO (sökordsoptimering).

– Skriv levande med storytelling, gestaltning och känslor. Få fram livet och känslorna med hjälp av tekniker från litteraturens värld. Inspirerande för både dig och din läsare!

– Bonusmaterial: Pressmeddelanden och rapporter, källforskning och andra artiklar anpassade speciellt för dig och gruppen.

– En egen journalistlya. Du publicerar dina texter i din journalistlya. en egen sida där du också har en bild och en presentation av dig själv.

– Övningar och feedback. Till varje delmoment i kursen gör du minst en skrivövning. Du får feedback både från kursledaren och dina kurskamrater. Uppgifterna beräknas vara på 1.000 – 3.000 tecken (inte ord). För att få ett kursintyg ska du ha genomfört minst två skrivuppgifter i veckan.

– Tips om konsten att söka skrivjobb.

Kursen brukar bli fulltecknad snabbt – var gärna ute i god tid!
Större delen av kursen genomför du på tider som passar dig. Om du missar en chatt är det ingen fara – chattarkivet läggs upp på lektionssajten så att du enkelt kan ta igen det vi gått igenom. Ca 80% av kursmaterialet arbetar du med via lektionssajten och det finns även ett diskussionsforum + möjlighet att kontakta kursledaren via mail och mobil.

Målgrupp

Bloggare, författare, webbredaktörer, samt deltagare som önskar utveckla sitt journalistiska skrivande för sin yrkesroll, till exempel för att kunna skriva proffsiga artiklar för företagets hemsida.

Kursintyg

Kursintyg.

Kursledare

författarkurs Jorun ModénJag heter Jorun Modén och är författare samt grundare av Författarkurs.se. Hösten 2017 utkom min senaste bok Vidunder på Max Ströms förlag. 2018 är planerat utgivningsår för min nästa roman.

Verktyg för författare
Författarkurs.se föddes när jag var hemma med yngste sonen och fick fler och fler frågor om hur man blir författare. Jag ville lära ut allt jag önskade att jag hade känt till innan jag blev utgiven: praktiska kunskaper, verktyg till skrivandet som snabbt ger insikt och resultat, och massor av inspiration. Kursen gavs från början under Studieförbundet vuxenskolans tak. Numera jobbar jag helt i egen regi i lokaler på Söder, nära Hötorget och i Älta. Vid sidan av mitt eget författarskap, frilansade jag en tid för Tidningen Skriva.

Utbudet på Författarkurs.se har utökats med nya kurser, både fysiska och på distans. Fler och fler deltagare från tidigare kurser är vid det här laget utgivna författare. Mitt mål är att din författardröm ska bli verklighet.

Du hittar mig också på Instagram och på Facebook/forfattarkurs

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Skriv som en journalist! En distanskurs i journalistiskt skrivande - FÅTAL PLATSER KVAR.

Jorun Modén - Författarkurs.se

Jorun Modén - Författarkurs.se

Skrivarkurser med Författarkurs.sePå Författarkurs.se hittar du skrivarkurser som tar dig till nästa nivå, var du än befinner dig. Mina författarkurser bygger på ett unikt koncept och ges i Stockholm, i Frankrike och på distans. Dessutom får du skrivtips och inspiration i...


Läs mer och visa alla kurser med Jorun Modén - Författarkurs.se

Recensioner

Ingela
(5)
Jag har under 2017 gått Författarkurs 1 och 2 och är så lycklig över att ha haft den möjligheten. Jorun är en fantastisk person som är seriös, kunnig, erfaren, inspirerande, krävande, varm och helt fabolous! Kommer att fortsätta med del 3 och Jorun har verkligen fått mig att tro på min förmåga att skriva och jag kommer att jobba hårt för min dr...
Visa hela
Linn
(5)
Jorun Modén gör ett grymt jobb! Hon vet exakt hur hon ska inspirera till skrivkonst och jag känner att hon tagit så väl hand om oss från kursens början fram till avslut. Jag tycker så mycket om att Jorun skiljer på text och person, men har samtidigt förmågan att trots det under lektionerna prata till våra "författarjag". Imponerande! Även det a...
Visa hela
Maria
(5)
Jorun är inte bara väldigt professionell och kunnig inom sitt ämne - skrivandets och författarskapets olika sidor - utan också en mycket generös och pedagogisk kursledare som brinner för sitt ämne och har ett genuint intresse av att dela med sig så mycket som möjligt. Jag kan varmt rekommendera hennes kurser till alla som vill utveckla och komma...
Visa hela
Intresseanmälan

För att få mer information om Skriv som en journalist! En distanskurs i journalistiskt skrivande - FÅTAL PLATSER KVAR, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Skriv som en journalist! En distanskurs i journalistiskt skrivande - FÅTAL PLATSER KVAR
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 12 recensioner
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,9)
Baseras på 157 recensioner
Läs recensioner