Visa kurser.se som: Mobil

Hohoho! 🎅 Nedräkningen till jul har börjat! Det firar vi på kurser.se med en klurig jultävling. Läs mer här.

Författarkurs 3 PROFFS via ZOOM: Manus, lektörsläsning och inspiration

Jorun Modén - Författarkurs.se
Kursinformation
Distans
16 veckor
2023-02-08 19:00
3 200 SEK inkl. moms
Svenska

Kursbeskrivning

Vill du utveckla och vässa ditt manus? Författarkurs 3 på distans ger dig verktyg till att bearbeta ditt manus, lektörsläsning på ditt synopsis + ett urval sidor och massor av inspiration. Det här är en författarkurs som har fått högsta betyg från tidigare deltagare och jag hoppas att du ska bli lika nöjd. Du får både live-lektioner (via ZOOM) och tillgång till en lektionssajt. Klassrummet och din lärare kommer alltså hem till dig oavsett var du råkar befinna dig.

Kursbeskrivning
Författarkurs 3 på distans ger dig verktyg för att på egen hand utveckla och redigera ditt manus, samt lektioner om hur du genomför ett lektörsutbyte. Ambitionen med kursen är att du ska få med dig lektörsverktyg för författare. I redigeringsprocessen går vi in i en ny fas och därför betonar vi återigen vikten av inspiration. För att få fullt utbyte av Författarkurs 3, ska du ha gått Författarkurs 1 och 2 eller ha starka grunder i dramaturgi och gestaltning. Dessutom bör du ha med dig ett råmanus, ett påbörjat romanprojekt eller en novell. Du får träna på lektörsutbyten med andra deltagare och möjlighet att knyta kontakter. Din kursledare blir författaren Jorun Modén som har hållit författarkurser i tio år. Ett stort antal av hennes tidigare elever är nu utgivna. 

Vi blev utgivna!

Konsten att utbyta kritik, självredigering och feedback ingår i samtliga kurser. Alla får lektörsfeedback på upp till 3 texter eller totalt upp till 5.000 ord (vilket motsvarar drygt 20 boksidor). Deltagare med eget novell- eller romanprojekt får dessutom feedback på ett synopsis på upp till 2 sidor.

Pris: 3.200 kr inklusive utförlig kursdokumentation.
Tidsestimering: 3 – 5 timmar per vecka beroende på individuell takt och ambition. Kursen ges på halvfart under en hel termin, med minst två extra veckors tillgång till lektionssajten.

Kursplan – en överblick
Lektion 1. Uppvärmning. Genomgång av att utbyta kritik. Att samarbeta kring manus. Alla postar sina synopsis i skrivarlyorna. 
Lektion 2. Ouroboros – en kompass för att granska manus.
Lektion 3. Scenteknik, driv mm.
Lektion 4. Stryka och förhöja.
Lektörskunskap. Bonus: Vanliga fallgropar i manus.
Lektion 5. Bokbranschen. Bonus: skrivtävlingar.
Lektion 6. Guerillamarknadsföring för författare.
Lektion 7. Avstämning: hur går det för var och en?
Lärare och kursdeltagare delar ut sista omgången feedback. 
Lektion 8. Knyta ihop och planering framåt. 

Skrivarkurs live via ZOOM.

Allt det här får du
Kursen pågår i tolv veckor + minst två extra veckors tillgång till lektionssajten. Vi ses live via ZOOM i en timme varannan vecka för gemensam lektion, övningar och diskussioner. Deltagarna har också möjlighet att diskutera sina projekt en halvtimme innan lektionen börjar. Du får också lektionsmaterial på lektionssajten, plus ett antal bonusmaterial med guider och tips, samt kortfilmer. Lektionen består av en teoridel, övningsuppgifter, samt diskussion. Du har också en egen skrivarlya där du får personlig feedback på egna texter från både kursledaren och andra deltagare.  Förväntad studietid är 3 – 5 timmar per studievecka.

Live-lektionerna på ZOOM spelas in så att du kan följa vad vi gick igenom på andra tider om du inte hade möjlighet att delta. Du får gratis ZOOM-träning om du behöver. Det går bra att vara med men jobba enskilt om du föredrar. Då ser du lektionen men har kamera och mikrofon avstängda. Du som deltar enskilt kan skicka meddelanden till gruppen. Det går också bra att växla mellan att jobba i grupp och enskilt. 

Bokningsvillkor
Bokningen är bindande, men om deltagaren blir sjuk eller råkar ut för en olycka, återbetalas hela kursavgiften mot uppvisande av läkarintyg. Om deltagaren avbokar av andra skäl återfås inte bokningsavgiften. 

Varmt välkommen med dina frågor, funderingar och anmälan!

Målgrupp

Författare som vill skriva fiktion (novell, roman eller självbiografi). Du skriver på avancerad nivå och/ eller har gått Författarkurs 1 & 2. Samtliga deltagare ska ha med sig ett skönlitterärt skrivprojekt (novell eller roman).

Video

Kursintyg

Kursintyg och utförlig kursdokumentation erhålls. 

Kursledare

Jorun Modén
Jag heter Jorun Modén och är författare samt grundare av Författarkurs.se. 2021 gav jag ut min handbok i skönlitterärt skrivande: Skriv Skriv Skriv - Verktyg för författare. Våren 2019 utkom min senaste roman "Embla - Om du ändå levde nu" hos Bokförlaget Mormor och det blir även två noveller i antologier under året. Sedan tidigare har jag skrivit flera romaner, noveller och fackböcker. Jag har också varit med som skrivexpert i SVT Morgonstudion. 

Verktyg för författare
Författarkurs.se föddes när jag var hemma med yngste sonen och fick fler och fler frågor om hur man blir författare. Jag ville lära ut allt jag önskade att jag hade känt till innan jag blev utgiven: praktiska kunskaper, verktyg till skrivandet som snabbt ger insikt och resultat, och massor av inspiration. Kursen gavs från början under Studieförbundet vuxenskolans tak. Numera jobbar jag helt i egen regi i lokaler på Söder, nära Hötorget och i Älta. Vid sidan av mitt eget författarskap, frilansade jag en tid för Tidningen Skriva.

Utbudet på Författarkurs.se har utökats med nya kurser, både fysiska och på distans. Fler och fler deltagare från tidigare kurser är vid det här laget utgivna författare. Mitt mål är att din författardröm ska bli verklighet.

Du hittar mig också på Instagram och på Facebook/forfattarkurs

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Författarkurs 3 PROFFS via ZOOM: Manus, lektörsläsning och inspiration.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 12 recensioner.

Ingela
Jag har under 2017 gått Författarkurs 1 och 2 och är så lycklig över att ha haft den möjligheten. Jorun är en fantastisk person som är seriös, kunnig, erfaren, inspirerande, krävande, varm och helt fabolous! Kommer att fortsätta med del 3 och Jorun har verkligen fått mig att tro på min förmåga att skriva och jag kommer att jobba hårt för min dr...
Visa hela
Linn
Jorun Modén gör ett grymt jobb! Hon vet exakt hur hon ska inspirera till skrivkonst och jag känner att hon tagit så väl hand om oss från kursens början fram till avslut. Jag tycker så mycket om att Jorun skiljer på text och person, men har samtidigt förmågan att trots det under lektionerna prata till våra "författarjag". Imponerande! Även det a...
Visa hela
Maria
Jorun är inte bara väldigt professionell och kunnig inom sitt ämne - skrivandets och författarskapets olika sidor - utan också en mycket generös och pedagogisk kursledare som brinner för sitt ämne och har ett genuint intresse av att dela med sig så mycket som möjligt. Jag kan varmt rekommendera hennes kurser till alla som vill utveckla och komma...
Visa hela

Jorun Modén - Författarkurs.se

Jorun Modén - Författarkurs.se

Skrivarkurser med Författarkurs.sePå Författarkurs.se hittar du skrivarkurser som tar dig till nästa nivå, var du än befinner dig. Mina författarkurser bygger på ett unikt koncept och ges i Stockholm, i Frankrike och på distans. Dessutom får du skrivtips och inspiration i...


Läs mer och visa alla kurser med Jorun Modén - Författarkurs.se

Kontaktuppgifter till Jorun Modén - Författarkurs.se

Jorun Modén - Författarkurs.seRecensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 12 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,9)
Baseras på 190 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Författarkurs 3 PROFFS via ZOOM: Manus, lektörsläsning och inspiration, fyll i följande uppgifter: