Att leda och driva digitala innovationsprojekt

IDG Academy , i Stockholm (+1 orter)
Längd
1 dag
Pris
7 950 - 8 950 SEK
Nästa kurstillfälle
8 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
1 dag
Pris
7 950 - 8 950 SEK
Nästa kurstillfälle
8 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Från 7 950 SEK / person

Kursbeskrivning

Lär dig leda och driva digitala innovationsprojekt

Välkommen till en fördjupande utbildning där du får konkreta insikter i praktiska modeller för att driva digitala innovationsprojekt, och som ger dig möjlighet att bliDiplomerad innovationsledare.

Utbildningen tar höjd i att följa en väletablerad modell för innovationsprocesser och hur digitala innovationer kan skapas genom ett kvalitetssäkrat arbetsflöde. Den består av en praktisk steg-för-steg-modell för att utveckla innovativa digitaliseringskoncept från marknadsbehov till uppskalning och integrerar kunskap om både etablerade teorier och praktiska tillämpningar.

Målgrupp

Utbildningen är perfekt för dig som är utvecklingsansvarig, affärsutvecklare, verksamhetsutvecklare, produktutvecklare, innovationsledare, projektledare eller konsult. Den riktar sig även till dig som vill veta hur man bäst leder innovation och utveckling av digitaliseringskoncept.

Du lär dig:

  • En helhetssyn på att genomföra innovationsprojekt för digitala innovationer.
  • Att analysera trender och behov och göra framsyn (forecasting) för att öka träffsäkerheten och resultatförmågan i innovationsarbetet.
  • Att använda metoder som design thinking, workshops (innovation jams) och ideationverktyg för att generera så kreativa och relevanta idéer som möjligt.
  • Format och modeller för att validera, värdera och prioritera innovativa idéer ur ett portföljperspektiv.
  • Metoder för att skapa iterativa prototyper baserat på ett ”lean”-perspektiv med MVP och löpande användartester som utgångspunkt.
  • Cardboarding, quick-and-dirty prototyping, wireframing, med mera.
  • Metoder och modeller för att lansera, introducera och skala upp innovationer.

Kursledare

Håkan Ozan är Head of Innovation Services på KPMG och har över 10 års erfarenhet inom innovationsledning.

Han sitter som expert i ISO:s tekniska kommitté för en global standard för innovationsledningssystem och har tidigare varit chef för IT-forskningscenter vid Uppsala universitet, chef för ett svenskt ICT-forskningsinstitut och tillbringat 5 år som Innovation Manager för Sverige vid ett av det stora IT-konsultbolagen.

Håkan är en uppskattad gästföreläsare och en aktiv medlem i branschorganisationen Innovationsledarna och i ISPIM’s specialgruppTeaching Innovation.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

8 maj, 2024

  • Kurs
  • Distans

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Att leda och driva digitala innovationsprojekt och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.