Modedesign Kollektionsutveckling

Längd
24 timmar
Pris
2 775 SEK
Nästa kurstillfälle
10 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
24 timmar
Pris
2 775 SEK
Nästa kurstillfälle
10 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Introduktion till att skapa ett kollektionsupplägg. Kursen passar dig som är nyfiken på att arbeta med mode-, accessoar- eller textilproduktdesign.

Målgrupp
Kursen vänder sig till dig som är ny på området och vill lära dig grunderna inom kollektionsupplägg eller dig som vill fräscha upp gamla kunskaper för att komma vidare genom att lära dig nya sätt att arbeta på. Kursen kan vara en påbyggnad för dig som tidigare gått kurser i Modeteckning och plaggskiss/produktteckning i Illustrator

Mål
Målet med kursen är att du efteråt ska ha en kunskap om grunderna inom området och få en inblick i de olika delmoment som kan användas i processen från idé till kollektionsupplägg.

Innehåll
På kursen skapar vi moodboards, analysera och använda målgrupper samt gå igenom olika metoder för att visualisera olika modeller och plagg-idéer. Vi ritar olika varugrupper, använder mallar och så får du skapa ditt egna kollektionsupplägg. Vi kan jobba både analogt eller digitalt under de olika övningarna, du väljer det som passar dig.
Moodboard - vi skapar en utgångspunkt som bygger på inspiration
Målgrupp - analys av “mottagare” för plagg och produkt
Visualiseringsmetoder för modell- och plaggidéer Slutligen sätter du samman ditt material till en enklare presentation av din kollektion.

Undervisningsform
Praktisk arbete med olika övningar och tekniker, blandat med genomgångar. Undervisningen sker i en liten arbetsgrupp med max 8 deltagare.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

10 september, 2024

  • Kurs
  • Göteborg
Folkuniversitetet Göteborg
Box 2542, Norra Allégatan 6
403 17 Göteborg

Allt började med en kurs. Folkuniversitetet är ett oberoende studieförbund som erbjuder folkbildning och vuxenutbildning i hela Sverige. Vi står för pedagogisk förnyelse, ett nära samarbete med universiteten och är fristående från politiska, religiösa och fackliga intressen. Hos oss väljer...

Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Göteborg

Highlights