Filmskådespeleri, helg

Längd
16 timmar
Pris
2 675 SEK
Nästa kurstillfälle
1 juni, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
16 timmar
Pris
2 675 SEK
Nästa kurstillfälle
1 juni, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som har lite erfarenhet av skådespeleri, och som är sugen på att testa att skådespela framför kamera.

Mål

Att komma vidare inom sitt skådespeleri och använda kameran som ett verktyg för att lära sig nya sätt att spela på.

Innehåll

Vi undersöker skillnaden mellan att arbeta som skådespelare på scen och på film. Genom övningar med olika filmscener tränar vi skådespelsteknik och att vara närvarande framför kameran. Deltagaren lär sig metoder för att närma sig en roll och en text. Närvaro, att våga lita på sin instinkt och kreativitet, och att framföra en text med inlevelse är andra viktiga delar av undervisningen.

Arbetssätt

Vi arbetar med lätt uppvärmning och träning i närvaro. Sedan med textanalys och skådespeleri framför kameran, och slutligen tittar vi på vårt arbete och lär oss använda det vi ser som ett verktyg för att kunna förbättra vår teknik.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

1 juni, 2024

  • Kurs
  • Göteborg
Folkuniversitetet Göteborg
Box 2542, Norra Allégatan 6
403 17 Göteborg

Allt började med en kurs. Folkuniversitetet är ett oberoende studieförbund som erbjuder folkbildning och vuxenutbildning i hela Sverige. Vi står för pedagogisk förnyelse, ett nära samarbete med universiteten och är fristående från politiska, religiösa och fackliga intressen. Hos oss väljer...

Läs mer och visa alla kurser med Folkuniversitetet Göteborg

Highlights