Skådespelerikurs - Meisnerteknik (Steg 1)

Elin Hilläng Studios
Kursinformation
Uppsala län
Intensivkurs över helg.
Kommande starter
Uppsala län
2023-03-10 18:00  
2023-04-14 18:00  
Svenska

Kursbeskrivning

Gå en Skådespelerikurs i Meisnerteknik (Steg 1) på Elin Hilläng Studios i Uppsala

Max 4 elever/tillfälle. Kursen riktar sig till dig som är 14-110 år gammal, med eller utan tidigare skådespelerierfarenhet som vill lära dig första steget i Meisnerteknik. 

Meisnertekniken har ett tydligt system med övningar som bygger på varandra och tränar upp skådespelarens instrument från grunden, där målet är att lära sig att "leva sanningsenligt under imaginära omständigheter". Under den här första intensiva helgen lägger vi grunden till lyssnande, reagerande, att använda vår fantasi, följa våra impulser och komma i kontakt med våra känslor. Vi kommer att göra detta genom att använda Meisners två första övningar: Repetitionsövningen och Oberoende aktiviteter. Om tid finns kommer vi också att jobba med Emotionella preparationer. 

Självklart är även du som tidigare gått kurs/er i Meisnerteknik och som vill hålla igång ditt instrument tillsammans med en lärare som är van vid att titta på och coacha skådespelare välkommen.

Upplägg:

Helgintensivkurs. Nästa termin hålls kursen 10-12/3 och 14-16/4

Tider:

Fredag kl. 18.00-21.00.

Lördag kl. 10.00-18.00

Söndag kl. 10.00-18.00

Plats:

Galleri Svärtan (Svartbäcksgatan 50H, Uppsala)

Avbokningspolicy:

När anmälan till en kurs är slutförd har du 14 dagars ångerrätt, därefter är anmälan bindande och kan inte avbokas. Om kursen skulle börja innan 14 dagar har gått gäller ångerrätten endast innan kursen har börjat. Avanmälan måste i så fall göras senast kl. 18.00 kvällen innan kursen startar. Du kan dock låta en annan person med motsvarande kunskapsnivå som dig själv ta din plats. Undantag görs om läkarintyg kan uppvisas. Om kursen avanmäls senare än 14 dagar efter slutförd anmälan eller senare än kl. 18.00 kvällen innan kursen startar och läkarintyg inte uppvisas debiteras kursen som genomförd.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som är 14-110 år gammal, med eller utan tidigare skådespelerierfarenhet som vill lära dig första steget i Meisnerteknik. 

Självklart är även du som tidigare gått kurs/er i Meisnerteknik och som vill hålla igång ditt instrument tillsammans med en lärare som är van vid att titta på och coacha skådespelare välkommen.

Kursintyg

Intyg/omdöme kan fås på begäran efter avslutad kurs.

Kostnader

14-25 år:

2750 kr inkl. moms (gratis medlemskap ingår då i den ideella föreningen Teater Elin)

26-100 år:

3250 kr inkl. moms.

Kursledare

Elin Hilläng

Elin Hilläng Studios drivs av Elin Hilläng. Elin är utbildad skådespelare vid The New York Conservatory for Dramatic Arts i New York och har även jobbat som skådespelare i New York. Hon har jobbat med både film och teater. Som kursledare drivs hon av att se eleverna utvecklas och av att guida dem till att hitta ”sanningen i skådespeleriet”.

Kursledare_Elin Hilläng2022

Intresseanmälan

Intresserad av Skådespelerikurs - Meisnerteknik (Steg 1) och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

Recensioner

Snittbetyg: 4,4

Baseras på 9 recensioner.

Ida

Stämningen i gruppen och särskilt Elin som ledare har känts väldigt positiv, lättsam och prestationslös, vilket var väldigt viktigt för allas avslappnad och trivsamhet! :)

Thor

Roligt att få lära sig Meisnerteknik. Gillar att få testa på många olika saker och övningar.

Eva-Lena

Väldigt roligt och inspirerande, energigivande, lärorikt. Roligt att träffa andra kurskamrater.

Elin Hilläng Studios

Elin Hilläng Studios - kurser i filmskådespeleri och Meisnerteknik

Elin Hilläng Studios eftersträvar att vara förstahandsvalet för dig som är seriös med din skådespelarträning. Oavsett om du har skådespelat tidigare och vill fördjupa dina kunskaper, känner att du stött på problem i skådespeleriet som du inte tar dig förbi,...


Läs mer och visa alla kurser med Elin Hilläng Studios

Kontaktuppgifter till Elin Hilläng Studios

Elin Hilläng Studios

Uppsala

Tel: 0706315145

Recensioner
Kursrecensioner
(4,4)
Baseras på 9 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 46 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Skådespelerikurs - Meisnerteknik (Steg 1), fyll i följande uppgifter: