Skådespelerikurs - Meisnerteknik (steg 1)

Elin Hilläng Studios, i Uppsala län
Längd
Intensivkurs över helg.
Nästa kurstillfälle
26 april, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
Intensivkurs över helg.
Nästa kurstillfälle
26 april, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Få mer information om kursen 👍

Kursbeskrivning

meisner

Gå en Skådespelerikurs i Meisnerteknik (Steg 1) på Elin Hilläng Studios i Uppsala

Vill du hitta mer äkthet i ditt skådespeleri? Komma åt nycklar i dig själv som skådespelare? Satsa på att skådespela professionellt? Vill du i en liten grupp få nycklar att gestalta roller som berör en publik?

Meisnertekniken har ett tydligt system med övningar som bygger på varandra och tränar upp skådespelarens instrument från grunden, där målet är att lära sig att "leva sanningsenligt under imaginära omständigheter". Under den här första intensiva helgen lägger vi grunden till lyssnande, reagerande, att använda vår fantasi, följa våra impulser och komma i kontakt med våra känslor. Vi kommer att göra detta genom att använda Meisners tre första övningar/verktyg: Repetitionsövningen, Oberoende aktiviteter och Emotionella preparationer. 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Målgrupp

Max 6 elever/tillfälle. 

Kursen riktar sig till dig som är 14-110 år gammal, med eller utan tidigare skådespelerierfarenhet som vill lära dig första steget i Meisnerteknik. 

Självklart är även du som tidigare gått kurs/er i Meisnerteknik och som vill hålla igång ditt instrument tillsammans med en lärare som är van vid att titta på och coacha skådespelare välkommen.

Kursintyg

Intyg/omdöme kan fås på begäran efter avslutad kurs.

Fortsatta studier

Efter Skådespelerikurs i Meisnerteknik (Steg 1) kommer du ha lagt grunden till det lyssnande, reagerande, användandet av fantasi, följandet av dina impulser och kontakten med dina känslor som skådespelaren har stor nytta av, inte minst framför filmkameran.

Efter avslutad kurs är du välkommen att anmäla dig till Meisnerteknik (Steg 2) där vi kommer att applicera alla verktyg vi har lärt oss under Meisnerteknik (Steg 1) på text (kortare scener).

Upplägg

Upplägg:

Helgintensivkurs. 

Tider:

Fredag kl. 18.00-21.00.

Lördag kl. 10.00-18.00

Söndag kl. 10.00-18.00

Plats:

Galleri Svärtan (Svartbäcksgatan 50H, Uppsala)

Kostnader

14-25 år:

2900 kr inkl. moms (gratis medlemskap ingår då i den ideella föreningen Teater Elin)

26-100 år:

3400 kr inkl. moms.

Paketpris:

Om du är intresserad av att gå två eller flera kurser hos Elin Hilläng Studios är det möjligt att boka denna kurs som del av ett kurspaket till ett rabatterat pris.

Meisner-kurspaketet: Meisnerteknik Steg 1 + Meisnerteknik Steg 2

Pris: Vuxen 6300 sek inkl. moms, ungdom 5300 sek inkl. moms (Du sparar 500 sek!)

Stora kurspaketet: Meisnerteknik 1&2 + Filmskådespeleri 1&2 + Selftapes och auditionteknik

Pris: Vuxen 15 750 sek inkl. moms, ungdom 13 250 sek inkl. moms (Du sparar 1 250 sek!)

OBS! Priset för kurspaketet som inkluderar Filmskådespeleri 1 (30/9-1/10) är justerat under höstterminen 2023 i och med att denna kurs är en halvdag kortare och har ett lägre pris. Det rabatterade priset är som följer:

Vuxen 15 450 sek inkl. moms, ungdom 12 950 sek inkl. moms

Avbokningspolicy:

När anmälan till en kurs är slutförd har du 14 dagars ångerrätt, därefter är anmälan bindande och kan inte avbokas. Om kursen skulle börja innan 14 dagar har gått gäller ångerrätten endast innan kursen har börjat. Avanmälan måste i så fall göras senast kl. 18.00 kvällen innan kursen startar. Du kan dock låta en annan person med motsvarande kunskapsnivå som dig själv ta din plats. Undantag görs om läkarintyg kan uppvisas. Om kursen avanmäls senare än 14 dagar efter slutförd anmälan eller senare än kl. 18.00 kvällen innan kursen startar och läkarintyg inte uppvisas debiteras kursen som genomförd.

Kursledare

Elin HillängElin Hilläng

Elin Hilläng Studios drivs av Elin Hilläng. Elin är utbildad skådespelare vid The New York Conservatory for Dramatic Arts i New York och har även jobbat som skådespelare i New York.

Hon har jobbat med både film och teater. Som kursledare drivs hon av att se eleverna utvecklas och av att guida dem till att hitta ”sanningen i skådespeleriet”.

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Skådespelerikurs - Meisnerteknik (steg 1) och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,6

Baseras på 15 recensioner
Skriv en recension
5/5
IM
18 okt 2023
Lärorik kurs

Väldigt intressant och lärorik kurs. Man får utmana sig själv och lär sig väldigt bra tekniker/övningar för att utveckla sina skills som skådis. Man lär sig att vara närvarande ...

Visa hela
4/5
Louise H
08 okt 2023

Tycker kursen var bra. Trodde till en början att kursen skulle bestå av mer teori och fakta om själva tekniken, men det var egentligen bara övningar. Vilket jag dock tycker är b...

Visa hela
5/5
Albin Rowa
08 okt 2023
Väckande kurs

Kursen gick igenom många lärorika delar, som jag inte visste att skådespelare hade i grunden. Jag trodde bara att dem läste manus. Är mycket mera med känslor osv.