Visa kurser.se som: Mobil

Teaterkurs: Teater 50+

Calle Flygare Teaterskola
Kursinformation
Stockholm
12 tillfällen
Vår 2021
5 310 SEK

Info om Teaterkurs: Teater 50+

Inriktning: Teater

Målgrupp: 50+ år

Nivå: Grundläggande

Kursbeskrivning:

Är du nyfiken på skådespeleriets och teaterns universum? Vill du lära dig grunderna i skådespeleri och karaktärsarbete?

Detta är en kurs som riktar sig till dig som är 50+ år och vill testa på teater för första gången, samt till dig som haft erfarenhet inom teatern tidigare. I denna kurs kommer vi arbeta med improvisationer och scenframställning, både med "eget" material (sådant ni improviserar fram) och med dramatiska texter. Här får du ny inspiration och nya infallsvinklar, som du med livserfarenhet, kan omsätta både på scenen och som människa.

Kursens innehåll

Kursen inleds med gruppdynamiska övningar för att skapa en trygg plattform att arbeta vidare ifrån. Du får sedan lära dig grunderna i skådespeleri och karaktärsarbete. Vi arbetar med rörelseövningar för kroppsmedvetenhet på scenen, och med röst- och sångövningar för att medvetandegöra röstens påverkan på ditt sceniska uttryck.

Kursens delmoment

Momenten nedan visar exempel på övningar utifrån kursinnehållets mål. Balansen mellan momenten läggs med hänsyn till aktuell grupp.

  • Improvisation
  • Scenframställning
  • Röst- och talövningar/tekniker
  • Textanalys
  • Karaktärsarbete

Pris: 5 310 kr

Kursupplägg

Denna kurs kommer vara på Söndagar under vårterminen 2021. Kursdag kan komma att variera beroende på termin. Besök vår hemsida för mer information. 

Lärare


Lärare:
Aseem Svedberg

Aseem har undervisat i drama och teater sedan 1996 och har erfarenhet av att verka som skådespelare, regissör och producent för offentliga föreställningar, krogshower och teatersportföreställningar.

Han är utbildad vid Stockholms Teaterinstitut och Dans- og Teaterdaghöjskolen i Köpenhamn. Sedan 2011 driver han fantasy-världen Alvgrim – Äventyr och Rollspel.

Aseem älskar den kreativa processen, vare sig det handlar om att skapa en egen pjäs från idé till färdig föreställning eller att arbeta med ett befintligt pjäsmanus. Han triggas av att möta våra hungriga elever och brinner för att förmedla nyfikenhet, samarbete och berättarglädje.

Kostnader

5 310kr för 12 tillfällen à 2 timmar

Calle Flygare Teaterskola

Gå teaterkurs i Stockholm hos Calle Flygare Teaterskola

Teaterkurser på Calle Flygare Teaterskola - Stockholm

Calle Flygare Teaterskola är en privatskola för undervisning i teater, film och kommunikation. Skolan ligger centralt i Stockholm på Västmannagatan 5. Vi erbjuder, förutom vårt välrenommerade skådespelarprogram, ett brett utbud av kurser och utbildningar för olika kunskapsnivåer och för människor...


Läs mer och visa alla kurser med Calle Flygare Teaterskola

Kontaktuppgifter till Calle Flygare Teaterskola

Calle Flygare Teaterskola

Västmannagatan 5
111 24 Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Teaterkurs: Teater 50+!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner